Skip to main content

Τους εθελοντές τίμησε για την πολύτιμη προσφορά τους ο δ.Θεσσαλονίκης

Οι ομιλητές που συμμετείχαν, ανέδειξαν την πολύτιμη συμβολή του εθελοντισμού και την προσφορά του στη συνοχή της κοινωνίας και αντάλλαξαν εμπειρίες

Η Γιορτή του Εθελοντή πραγματοποιήθηκε χθες με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το Τμήμα Εθελοντισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Δίκτυο των Εθελοντών ενώ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,ο δήμος Θεσσαλονίκης με τις δομές και τις υπηρεσίες του έρχεται αρωγός σε κάθε εθελοντική προσπάθεια που στοχεύει στην αλληλοβοήθεια και την κοινωνική αλληλεγγύη. Από φέτος μάλιστα θεσμοθετεί την βράβευση κάποιων οργανώσεων, με κριτήριο την εθελοντική τους προσφορά κατά τη διάρκεια το έτους.

Στη γιορτή για το έτος 2019 βραβεύτηκαν:

Το κοινωφελές σωματείο Χ.Α.Ν.Θ.
Η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΑΡΣΙΣ και
Η Εθελοντική, Διασωστική και Ανθρωπιστική Οργάνωση ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ

Οι ομιλητές που συμμετείχαν, ανέδειξαν την πολύτιμη συμβολή του εθελοντισμού και την προσφορά του στη συνοχή της κοινωνίας, αντάλλαξαν εμπειρίες, υπέβαλαν προτάσεις και συζήτησαν για θέματα κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, όσον αφορά τις εθελοντικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2020.

Παράλληλα δόθηκαν το δίπλωμα και η κάρτα εθελοντή στους εθελοντές. Η κάρτα εθελοντή λειτουργεί και ως κάρτα προνομίων για όσους εθελοντές επιθυμούν, με προσφορές και εκπτώσεις από επιχειρήσεις της πόλης.