Skip to main content

Τραγωδία στην Τουρκία: Δύο νεκροί και 20 τραυματίες από την έκρηξη στο ανθρακωρυχείο

O κυβερνήτης της επαρχίας Νουρτάκ Αρσλάν δήλωσε ότι 44 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε 300 μέτρα βάθος, και πέντε άνθρωποι σε 350 μέτρα.

Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στην Τουρκία. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην πόλη Αμάσρα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 6.15 το απόγευμα σε ανθρακωρυχείο στην τουρκική πόλη στην Επαρχία Μπαρτίν της Μαύρης Θάλασσας. Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, υπήρχαν τουλάχιστον 49 εργαζόμενοι εγκλωβισμένοι λόγω της έκρηξης, που προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της επαρχίας Νουρτάκ Αρσλάν, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, 44 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε 300 μέτρα βάθος, και πέντε άνθρωποι σε 350 μέτρα.

«Δεκατέσσερα άτομα ανασύρθηκαν από το ανθρακωρυχείο», τόνισε. Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται.

Στο σημείο μετέβησαν πάρα πολλά ασθενοφόρα, και συνεργεία διάσωσης. Ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού επίσης μετέβησαν στην Αμάσρα κατόπιν εντολής του προέδρου Ερντογάν.

«Υπήρχε σκόνη και καπνός, δεν ξέρω τι συνέβη», δήλωσε διασωθείς εργαζόμενος στο ανθρακωρυχείο.

Το ορυχείο ανήκει στην κρατική Turkish Hard Coal Entrprises, σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD) της Τουρκίας.

Η Γενική Εισαγγελία του Μπαρτίν ξεκίνησε έρευνα για το δυστύχημα, την οποία ανέλαβαν τρεις εισαγγελείς.