Skip to main content

Τρελό ξεφάντωμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την Τσικνοπέμπτη (vid)

Το αδιαχώρητο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανήμερα της Τσικνοπέμπτης-Εκκωφαντική μουσική, άφθονο αλκοόλ και φυσικά... ψησταριές συνθέτουν το σκηνικό.

Τρελό ξεφάντωμα και κέφι επικρατεί από νωρίς το μεσημέρι σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου Θεσσαλονικείς και επισκέπτες γλεντούν μέχρι τελικής πτώσεως την Τσικνοπέμπτη.

Εκκωφαντική μουσική, άφθονο αλκοόλ και φυσικά ψησταριές με κρεατικά που έχουν σήμερα την τιμητική τους συνθέτουν το σκηνικό που αντικρίζει κανείς σε κάθε γωνιά του κέντρου.

Την αρχή έκανε παραδοσιακά η Βασιλέως Ηρακλείου που για ακόμη μία χρονιά αποτέλεσε πόλο έλξης για... μεταμφιεσμένους και μη.



Το κέφι άναψε νωρίς το απόγευμα και στα στενά των Λαδάδικων, όπου επικρατεί το αδιαχώρητο, ενώ δεκάδες νεαροί έχουν ξεχυθεί σε μαγαζιά και ψητοπωλεία τιμώντας το έθιμο.

Από το γλέντι δεν λείπουν φυσικά και οι PARANAUE, η μπάντα με τα τύμπανα και τα κρουστά που περνάει από κεντρικά σημεία της πόλης και διασκεδάζει τους πολίτες.



Λόγω της αυξημένης κίνησης στο κέντρο, προβλήματα σημειώνονται στην κυκλοφορία των οχημάτων, με τους οδηγούς να χρειάζονται υπομονή για να διασχίσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ποδηλατικό καρναβάλι κατά των πετρελαιοκηλίδων

Από την Καμάρα ξεκίνησε το 11ο ποδηλατικό καρναβάλι που διοργάνωσε η φυσιολατρική συλλογικότητα Gymnosophy, η Περιβαλλοντική ομάδα του ΑΠΘ και η πρωτοβουλία Fridays for Future.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από το γλέντι στη Θεσσαλονίκη: