Skip to main content

Τρέξε μαζί με την IKEA και ομόρφυνε τους Σταθμούς Χαράς για τα παιδιά

Στον εφετινό Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», πολλοί από τους χιλιάδες δρομείς που θα συμμετέχουν θα τρέχουν για έναν όμορφο σκοπό!

Δύο δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στη Θεσσαλονίκη και συνολικά δέκα στην Ελλάδα θα μεταμορφωθούν φέτος σε Σταθμούς Χαράς.

Τι είναι οι «Σταθμοί Χαράς»; Είναι το σπουδαίο πρόγραμμα που έχει αναπτύξει και υλοποιεί σε όλη τη χώρα από το 2013 η ΙΚΕΑ, στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου FOURLIS. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, η ΙΚΕΑ στηρίζει δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, διαμορφώνοντας καλοσχεδιασμένους και λειτουργικούς χώρους. Γιατί στην ΙΚΕΑ πιστεύουν ακράδαντα ότι τα παιδιά είναι το μέλλον και για αυτό συνεχίζουν την όμορφη αυτή προσπάθεια να τους εξασφαλίσουν μία καλύτερη καθημερινή ζωή.

Για την υποστήριξη των «Σταθμών Χαράς», η ΙΚΕΑ Running Team τρέχει φέτος για 6η συνεχή χρονιά στον Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος». Η στήριξη του κόσμου ενισχύει την προσπάθεια της ΙΚΕΑ να εξοπλίσει ακόμη περισσότερους σταθμούς με στόχο φέτος να υλοποιηθούν 10 δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη την Ελλάδα, από τους οποίους οι δύο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Φέτος, οι 1.000 δρομείς της IKEA Running Team, που αποτελείται από πελάτες των καταστημάτων ΙΚΕΑ καθώς και εργαζόμενους της ΙΚΕΑ, θα αφιερώσουν τη συμμετοχή τους στους «Σταθμούς χαράς» και συγκεκριμένα στα παιδικά έπιπλα και αντικείμενα που προσφέρει η ΙΚΕΑ στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.

Με κεντρικό μήνυμα το «Αξίζει να τρέξουμε» οι δρομείς τρέχουν «για την Mammut», την παιδική καρέκλα, αλλά και «για την MÅLA», το παιδικό καβαλέτο, αλλά και «για την FLISAT», την τροχήλατη θήκη παιχνιδιών. Αξίζει, λοιπόν, να τρέξουμε και να αφιερώσουμε τη διαδρομή μας, σε όλα τα παιδικά προϊόντα που θα ομορφύνουν τους «Σταθμούς Χαράς».

Φέτος, οι δρομείς της IKEA Running Team αφιερώνουν τον αγώνα τους, τη διαδρομή τους, τη συμμετοχή τους στα προϊόντα της ΙΚΕΑ που προσφέρονται στους «Σταθμούς Χαράς».

Αξίζει να σημειωθεί πως, μέχρι σήμερα, η ΙΚΕΑ έχει διαθέσει προϊόντα σε συνολικά 67 Σταθμούς, σε όλη τη χώρα, από τους οποίους οι 10 στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά απολαμβάνουν περισσότερο την ημέρα τους.



Για κάθε σταθμό που εντάσσεται στο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές, γίνεται μελέτη από τους έμπειρους διακοσμητές της ΙΚΕΑ και, σε συνεργασία με τους παιδαγωγούς αλλά και τους εκπροσώπους του Δήμου, επιλέγονται οι επεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του κάθε σταθμού.      
                                                             
Περισσότερα από 2.800 παιδιά είχαν τη χαρά να δουν τον σταθμό τους ανανεωμένο, με καινούρια έπιπλα όπως κρεβάτια, τραπέζια, καρέκλες και ραφιέρες, λευκά είδη και εκπαιδευτικά παιχνίδια.