Skip to main content

Τρία κρούσματα κορωνοϊού στην Ξάνθη - Έφτασαν τα έξι στη Θράκη

Και τα τρία κρούσματα στην Ξάνθη είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό - Τρία είναι και τα κρούσματα στην Αλεξανδρούπολη

Και στην Ξάνθη χτύπησε ο κορωνοϊός, καθώς σήμερα επιβεβαιώθηκαν τρία κρούσματα, ανεβάζοντας στα έξι τα διεγνωσμένα με τον ιό άτομα στη Θράκη (τρία άτομα νοσούν στην Αλεξανδρούπολη).

Και τα τρία κρούσματα κορωνοϊού στην Ξάνθη είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Όλοι τους έλαβαν ήδη οδηγίες από το προσωπικό του νοσοκομείου.

Η ανακοίνωση του ΓΝ Ξάνθης:

«Η Διοικήτρια του Γ.Ν. Ξάνθης, στα πλαίσια της υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών, σας ενημερώνει ότι μέχρι σήμερα, Παρασκευή 20-03-2020, στο Νοσοκομείο μας έχουμε συνολικά 3 (τρία) επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS – CoV-2.

Οι εν λόγω συμπολίτες μας είναι καλά στην υγεία τους, έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον απομόνωση έχοντας λάβει τη σχετική ενημέρωση από το Ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου κατόπιν των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ».

Τρία κρούσματα στην Αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη έχουν επιβεβαιωθεί τρία ακόμη κρούσματα, σε άντρες ηλικιών από 45 έως 78 ετών. Ο ηλικιωμένος έχει και σοβαρό υποκείμενο νόσημα, ενώ ο 45χρονος είναι ο στρατιωτικός που βρέθηκε θετικός στον Έβρο και φέρεται να νόσησε μετά από επαφή με συγγενικό του πρόσωπο που είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Για όλους έχει γίνει η διαδικασία της ιχνηλάτησης και κάποια άτομα έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, αλλά προς το παρόν κανείς εκ των επαφών δεν έχει χαρακτηριστεί ως «κρούσμα».