Skip to main content

Τρία νέα σχολικά κτήρια μέσω ΣΔΙΤ στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη

Στη λίστα των σχολείων που θα δημοπρατηθούν περιλαμβάνονται το 3ο Γυμνάσιο Πυλαίας, το 3ο Λύκειο Πυλαίας και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος.

Τρία σχολεία του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, εντάχθηκαν στη λίστα της ανάθεσης έργων για την ανέγερση σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω Σύμπραξης Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη λίστα των σχολείων που θα δημοπρατηθούν περιλαμβάνονται το 3ο Γυμνάσιο Πυλαίας, το 3ο Λύκειο Πυλαίας και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος και η κατασκευή τους αποτελούσε επί χρόνια πάγιο αίτημα του δήμου, καθώς, λόγω αύξησης του πληθυσμού, τα υπάρχοντα κτίρια δεν εξυπηρετούσαν πλήρως τις ανάγκες των μαθητών.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, χαιρετίζοντας την απόφαση του υπουργείου Υποδομών. «Επιτέλους οι πιέσεις, οι προσπάθειες μας και η επιμονή μας δικαιώνονται. Ο προγραμματισμός μας για την κατασκευή σχολικών μονάδων εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσουμε δημοτικούς πόρους, αλλά με ευρωπαϊκά και δημόσια κονδύλια. Πρόκειται κυριολεκτικά για τεράστια επιτυχία του δήμου μας που όταν υλοποιηθεί θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης», δήλωσε.

Της υπουργικής απόφασης προηγήθηκε η ρύθμιση παραχώρησης δύο οικοπέδων, συνολικής έκτασης περίπου 12 στρεμμάτων, κυριότητας του υπουργείου Εργασίας στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, για τη δημιουργία δημοτικού σχολείου στο Πανόραμα και γυμνασίου στην Πυλαία. Την εξαγγελία παραχώρησης των δύο οικοπέδων είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάρτιο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που είχε με τον κ.Καϊτεζίδη, στο περιθώριο του 11ου αναπτυξιακού συνεδρίου, παρουσία της αρμόδιας υπουργού, Θεανώς Φωτίου.