Skip to main content

Τρία πολύ σημαντικά πιστοποιητικά απέκτησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι το πρώτο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας, στο οποίο απονέμεται πιστοποιητικό για την καταπολέμηση Δωροδοκίας.

Τρία πιστοποιητικά κατά τα Διεθνή Πρότυπα του Οργανισμού ISO χορηγήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με την έναρξη του νέου έτους, μετά από επιθεώρηση που διενεργήθηκε από διαπιστευμένο εξωτερικό επιθεωρητή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο, διαθέτει για πρώτη φορά:

- Πιστοποιητικό για την εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης για την Καταπολέμηση της Δωροδοκίας (ISO 37001:2016) με το οποίο εφαρμόζονται πρότυπα για την παρεμπόδιση συμμετοχής του προσωπικού σε οποιαδήποτε διεργασία δωροδοκίας. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι το πρώτο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας, στο οποίο απονέμεται αυτό το πιστοποιητικό.

-Πιστοποιητικό για την εφαρμογή Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ISO 14001:2017), το οποίο αφορά τα μέτρα που εφαρμόζονται στο Πανεπιστήμιο για την αποτροπή της υποβάθμισης του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος από τη λειτουργία του, καθώς και σε εκείνα για την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης στους φοιτητές και στην τοπική κοινωνία.

Επιπρόσθετα, με τα πιστοποιητικά αυτά χορηγήθηκε στο Πανεπιστήμιο βεβαίωση ορθής εφαρμογής του προτύπου Κοινωνικής Ευθύνης ISO 26000:2010, το οποίο σχετίζεται με τον κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο λειτουργίας του Ιδρύματος, καλύπτοντας όλους τους άξονες της ηθικής, των αρχών της βιωσιμότητας και της χρηστής διακυβέρνησης, του περιβάλλοντος και της διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ήδη διαθέτει πιστοποιητικό Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2015.