Skip to main content

Τριακόσιες προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων γιατρών ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα

Πολλά δεν έχουν γίνει στον τομέα της υγείας, αλλά η απραξία αρκετών χρόνων έχει ξεπεραστεί, δήλωσε ο διοικητής της 3ης Υγ. Περιφέρειας Μακεδονίας

«Προσωπικά θεωρώ ότι μας τιμά και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο απολογισμός του έργου της κυβέρνησης στην υγεία θα γίνει από τη Θεσσαλονίκη, αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Γιώργος Κίρκος, σχολιάζοντας την απόφαση των υπουργών υγείας, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη, να παρουσιάσουν τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας επισήμανε ότι «θα υπάρξει ιδιαίτερη ενότητα στον απολογισμό της πολιτικής ηγεσίας, για την πορεία των πραγμάτων της δημόσιας υγείας, στον βορειοελλαδικό χώρο».

Ανέφερε δε ότι «αυτή τη στιγμή, "τρέχουν" περίπου 300 προκηρύξεις μόνιμης πλήρωσης γιατρών του ΕΣΥ στην 3η και 4η υγειονομική περιφέρεια, οι οποίες καλύπτουν την περιοχή από τη Δυτική Μακεδονία μέχρι και τη Θράκη και υπάρχει ήδη έγκριση για περίπου 120 θέσεις πλήρωσης μόνιμου προσωπικού διάφορων ειδικοτήτων στα κέντρα υγείας της ίδιας περιοχής, κάτι που είχε να συμβεί πάρα πολλά χρόνια στις δυο υγειονομικές περιφέρειες».

«Δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν υπάρχουν ανάγκες και έχουν γίνει όλα. Πολλά δεν έχουν γίνει στον τομέα της υγείας, αλλά η απραξία αρκετών χρόνων έχει ξεπεραστεί. Βρισκόμαστε πλέον στην επόμενη ημέρα» υπογράμμισε ο κ Κίρκος και συμπλήρωσε ότι «εκτός από την ανάπτυξη και "αιμοδότηση" με ανθρώπινο δυναμικό στον εθνικό σύστημα της υγείας, μπαίνουμε και στο πεδίο της ποιότητας που είναι αναγκαίο».

Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση θέμα: «Δημόσιος Απολογισμός του κυβερνητικού έργου στην Υγεία - βήματα αναβάθμισης του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα - πολιτικές προτεραιότητες στη μεταμνημονιακή περίοδο», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18:00 στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης.

Ομιλητές θα είναι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Γιαννόπουλος, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Σταμάτης Βαρδαρός.

Οι υπουργοί θα παρευρεθούν νωρίτερα και στην έναρξη της λειτουργίας δύο νέων τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.