Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
x
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΣΘ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ (1/13)
Τα τελευταία χρόνια ο ΕΣΘ έχει προβεί σε τέσσερις μεγάλου μεγέθους αλλά και σημαντικές ως προς την ουσία πρωτοβουλίες για να στηρίξει την αγορά.
Η Θεσσαλονίκη υπήρξε η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που υπέστη την αλλαγή της δομής της αγοράς, με τη δημιουργία υπερκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων.
Οι ενέργειες του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από τη Μεταπολίτευση και μετά, εξύψωσαν την αγορά της πόλης, που μεγάλωσε αισθητά τα επόμενα χρόνια.
Άγνωστο γιατί, οι πολιτικοί δεν αντιμετωπίζουν διαχρονικά τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου με τον τρόπο που τους αξίζει
Στα 100 χρόνια από τη δημιουργία του ΕΣΘ, οι συνθήκες για την άσκηση της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου στην Ελλάδα παραμένουν ατελείς
Μόνο με την περιφερειακή ανάπτυξη, θα μπορούσε η οικονομία της χώρας να βελτιωθεί, έλεγε από τη δεκαετία του '20 ο τότε πρόεδρος του ΕΣΘ...
Τα προβλήματα που απασχολούσαν τον νεοσύστατο τότε Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης στα δύσκολα χρόνια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου .
Πώς κωδικοποιείται η προσφορά των δεκατεσσάρων πρώτων προέδρων του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα
Σε μια εξαιρετικά φιλόδοξη και υψηλού ρίσκου πρωτοβουλία προχωράει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης το αμέσως προσεχές διάστημα.
Κατά τη διάρκεια της «Βραδιάς Γιορτής» θα γίνει μια αναδρομή στην ιστορία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, από την ίδρυσή του έως σήμερα.
Για τη Θεσσαλονίκη των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα η μεγάλη πυρκαγιά του 1917 υπήρξε συγκλονιστικό γεγονός, με συνέπειες που φθανουν μέχρι σήμερα.
Η αγορά της Θεσσαλονίκης εκφράζει τον χαρακτήρα της πόλης και αποτελεί μέχρι σήμερα το μέτρο ευημερίας των κατοίκων της και βασικός πόλος επισκεπτών.
Συνέντευξη του Παντελή Φιλιππίδη στη Voria.gr για το πρώτο μέρος του αφιερώματος στα 100 χρόνια του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.