Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
x
ΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS (1/15)
Αναμένεται αύξηση στις 150.000 ευρώ, του ημερήσιου εταιρικού ορίου συναλλαγών όπως και αύξηση του σωρευτικού ορίου ανά τράπεζα, στα 5 εκατ. ευρώ.
Το τμήμα της ελληνικής οικονομίας που έχει πληγεί περισσότερο είναι οι επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο εξαγωγικό και εισαγωγικό εμπόριο
Εταιρικοί λογαριασμοί ανοίγουν σωρηδόν στις δύο κυπριακές τράπεζες, με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας». Η μεγάλη ζημιά όμως έπεται...
Oι παραγωγικοί φορείς και η ΓΣΕΕ καταγράφουν σε επιστολή προς την κυβέρνηση, τα 39 προβλήματα που αντιμετωπίζει η πραγματική οικονομία.
Κάθε ημέρα που διατηρούνται σε ισχύ οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων ροκανίζουν την ελληνική οικονομία- Ο φόβος για κούρεμα ευνόησε την Εφορία
Γράφει στη Voria.gr η Φωτεινή Χατζηευστρατίου, μία εκ των «ελεύθερων πολιορκημένων» Ελλήνων επιχειρηματιών που αρνούνται να παραδώσουν τα όπλα.
Το θέμα των εγκλωβισμένων εμπορευματοκιβωτίων τέθηκε στη σύσκεψη της διοίκησης του λιμανιού με την ομάδα εργασίας για την επιβατική κίνηση.
Τι δείχνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ΣΒΒΕ το χρονικό διάστημα από 7 έως 13 Ιουλίου, μεταξύ επιχειρήσεων μελών του.
Η κατάσταση στις τράπεζες χαρακτηρίζεται δραματική και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πλέον με σιγουριά τι πρόκειται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.
Την τελευταία εβδομάδα υπολογίζεται ότι χιλιάδες εργαζόμενοι απολύθηκαν ή μπήκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι να ξεκαθαρίσει το θολό σκηνικό.
Σε κίνδυνο εισαγωγές, εμπόριο, μισθοδοσία ιδιωτικών υπαλλήλων, κρατικά έσοδα και τουρισμός, από το κλείσιμο των τραπεζών.
Για δεύτερη μέρα συνταξιούχοι συνωστίζονται έξω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα για να λάβουν τα 120 ευρώ από τις συντάξεις τους.
Σε λειτουργία τίθενται σταδιακά μετά τις 12.30 τα ΑΤΜ των τραπεζών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, λαμβάνοντας μόνο 60 ευρώ.
Να παραμείνουν κλειστές αύριο οι τράπεζες και να επιβληθούν περιορισμοί στις αναλήψεις προτείνει το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας στην κυβέρνηση.
Στα ΑΤΜ των τραπεζών έσπευσαν από τα ξημερώματα αρκετοί πολίτες, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για διενέργεια δημοψηφίσματος.