Skip to main content

Τριήμερη παράταση για αιτήσεις στο «Τουρισμός για όλους»

Η υφυπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πως θα δοθεί παράταση από αύριο έως και τη Δευτέρα για την υποβολή αιτήσεων.

Τριήμερη γενική παράταση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού ανακοίνωσε σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων από πολίτες των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 8 ή 9 ήταν σήμερα.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε μέσω της εκπομπής η υφυπουργός Τουρισμού, δίνεται τριήμερη γενική παράταση και έτσι «Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, στις 10, 11 και 12 Ιουλίου, οι πολίτες ασχέτως του αριθμού του ΑΦΜ τους, μπορούν μα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους».

Όπως είπε η κ. Ζαχαράκη έχουν ήδη γίνει πάνω από 200.000 αιτήσεις, ενώ η παράταση αφορά επιπλέον 50.000 voucher.

«Hδη έχουμε 368.000 voucher από πέρσι, είχαν χρησιμοποιηθεί περίπου 40.000, έχουν μείνει δηλαδή ας πούμε 320.000 συν τα φετινά, μπορούμε να φθάσουμε φέτος σε περισσότερους από 600.000 ωφελούμενους του προγράμματος», είπε, προσθέτοντας ότι «πέρσι ήταν τέσσερις ημέρες, φέτος μπορούν αν είναι και δύο ή τρεις. Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε το πρόγραμμα για τους ωφελούμενους».

Όπως εξήγησε η υφυπουργός, «τα παλιά voucher ισχύουν μέχρι το τέλος του έτους. Τα καινούρια θα δοθούν, μετά την εκκαθάριση των αιτήσεων, γύρω στις 5 Αυγούστου και μπορούν να βοηθήσουν στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν».