Skip to main content

Τρίκαλα: 72 κρούσματα σε δέκα ημέρες - Γάμος και σχολεία οι κύριες εστίες

Αυξημένα τα κρούσματα στα Τρίκαλα το τελευταίο διάστημα - Τα 15 προήλθαν από γάμο, δώδεκα σχολικά τμήματα σε αναστολή, δύο σχολεία κλειστά.

Συνολικά 72 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στα Τρίκαλα από τις 15 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, γεγονός που ανάγκασε τις αρχές να θέσουν την περιφερειακή ενότητα σε καθεστώς ενός άτυπου lockdown.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα 15 κρούσματα προήλθαν από γάμο, ενώ πολλά είναι τα κρούσματα και σε σχολεία. Συγκεκριμένα, δώδεκα σχολικά τμήματα έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας, κυρίως στη δευτεροβάθμια αλλά και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, ένα νηπιαγωγείο στην Καλαμπάκα και ένα Λύκειο που έκλεισαν λόγω μολύνσεων από τον νέο ιό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, εκτίμησε πως η αύξηση των κρουσμάτων προήλθε από την «ασφάλεια που νιώσαμε το προηγούμενο διάστημα» που δεν υπήρχαν περιστατικά μολύνσεων, προσθέτοντας πως οι δύο μεγάλες πηγές διάδοσης ήταν κοινωνικές εκδηλώσεις. «Ένα ακόμη πρόβλημα ήταν και η μετακίνηση. Σε συγκεκριμένες περιοχές των Τρικάλων μένουν άτομα που έρχονται από το εξωτερικό. Ειδικά προς το τέλος του Αυγούστου η μετακίνηση αυτή δημιούργησε εστίες» ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, τονίζοντας πως το άνοιγμα των σχολείων σε δεύτερη φάση επέτεινε το πρόβλημα.