Skip to main content

Τρικαλινές μουσικές ανησυχίες με το... καρντάσι Ζέρβα για την όμορφη Θεσσαλονίκη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε περιπαικτικά στον δήμαρχο Τρικκαίων για τους Τρικαλινούς τραγουδοποιούς που ερμήνευσαν ή έγραψαν για τη Θεσσαλονίκη.

Διάθεση για χιούμορ και διαδικτυακά... πειράγματα είχαν μετά τη συνάντησή τους στη Νέα Παραλία ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο Τρικαλινός πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανήρτησε μία φωτογραφία όπου απεικονίζεται πλάι στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, μιλώντας σε άπταιστα... θεσσαλονικιώτικα. «Κάτσε ρε καρντάσι, δηλαδίς να' ούμε, τι θα ήταν η Θεσσαλονίκη αν δεν τραγουδούσαν για αυτή ο Τσιτσάνης και ο Μητροπάνος, αν δεν έγραφαν τραγούδια ο Βίρβος, ο Κολοκοτρώνης και ο Καλδάρας (άπαντες Τρικαλινοί για τους μη γνώστες); Να τα λέμε και αυτά! Έλεος κάπου!!!», αστειεύτηκε ο κ. Παπαστεργίου σε σχόλιο που συνόδευε την εικόνα.

Ο κ. Ζέρβας, όμως, τον... περίμενε στη γωνία και, απαντώντας στο ίδιο περιπαικτικό ύφος, εξήγησε τον λόγο από τον οποίον εμπνεύστηκαν οι μεγάλοι τραγουδοποιοί. «Κανείς δεν έχει αμφισβητήσει την οξυδέρκεια των Τρικαλινών να τραγουδήσουν το ομορφότερο και το καλύτερο!», απάντησε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος, φυσικά, στη «Νύμφη του Θερμαϊκού».