Skip to main content

Τριμερής Σύνοδος Κορυφής για το θέμα της Συρίας στην Άγκυρα

Οι ηγέτες των τριών χωρών θα συζητήσουν για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2018 μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας για την Ιντλίμπ

Τριμερής Σύνοδος Κορυφής για το θέμα της Συρίας, με τη συμμετοχή της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας συγκαλείται στις 16 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα υποδεχτεί την τριμερή Σύνοδο κορυφής με τη Ρωσία και το Ιράν στην Άγκυρα» δήλωσε ο Ιμπραχίμ Καλίν σε συνέντευξη Τύπου. Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, οι ηγέτες των τριών χωρών θα συζητήσουν για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2018 μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας για την Ιντλίμπ, τελευταίο προπύργιο της αντιπολίτευσης στη Συρία για τη συγκρότηση μιας συνταγματικής επιτροπής και τον τρόπο συνέχισης της πολιτικής διαδικασίας.

Η ανακοίνωση έγινε την ώρα που η Δαμασκός, με την υποστήριξη της Μόσχας και της Τεχεράνης, ανακατέλαβε τη στρατηγική πόλη Χαν Σεϊχούν, στον νότο της επαρχίας Ιντλίμπ. Τζιχαντιστές και αντάρτες, υποστηριζόμενοι από την Άγκυρα, έχουν αποχωρήσει από τη Χαν Σεϊχούν και από γειτονικές περιοχές στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα ενώπιον της προέλασης των κυβερνητικών δυνάμεων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP