Skip to main content

Επεισόδια σε επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στο Κουκάκι (vid)

Σε τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι στην Αθήνα η επιχείρηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων - Χρησιμοποίησαν τροχό για να ανοίξουν τις πόρτες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση τριών υπό κατάληψη κτηρίων στο Κουκάκι στην Αθήνα.

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ βρήκαν την αντίσταση των καταληψιών στα δύο από τα τρία κτήρια, στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου.

Ειδικότερα, στην οδό Ματρόζου, οι καταληψίες βγήκαν από το σφραγισμένο κτήριο στην ταράτσα, από όπου και πέταξαν καπνογόνα  και πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι "απάντησαν" με ρίψη χειροβομβίδων κρότου -λάμψης.

Και στην οδό Παναιτωλίας ήταν ανάλογη η κατάσταση, με τους καταληψίες να αντιδρούν στην αστυνομική παρουσία. Κάποιοι από τους ταμπουρωμένους στο κτήριο, ανέβηκαν στην ταράτσα του, από όπου και φώναξαν συνθήματα.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες με τροχούς.

Από το κτήριο της οδού Παναιτωλίας προσήχθησαν και τα τέσσερα άτομα που ήταν μέσα, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας, όλοι Έλληνες, ενώ προσαγωγές έγιναν και από το κτήριο της οδού Ματρόζου, μία εκ των οποίων μάλιστα στην ταράτσα, όπου ανέβηκαν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ.
Παράλληλα, πραγματοποιείται και τρίτη εκκένωση κατάληψης στο Κουκάκι και συγκεκριμένα στην οδό Άρβαλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί και στο κτίριο αυτό δύο άτομα τα οποία, όμως, δεν προέβαλαν αντίσταση.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις εντάσσονται στον σχεδιασμό της αστυνομίας για την εκκένωση όλων των υπό κατάληψη κτιρίων, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να τα εγκαταλείψουν οι καταληψίες.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης, μετά από εισαγγελική εντολή και παρουσία εισαγγελέα, εκκενώθηκε κτήριο στο Μαρούσι, στην έπαυλη Κουβέλου.