Skip to main content

Vuno: Εφαρμογή για χιονοδρομικά από τρεις νέους στη Θεσσαλονίη

Η ιδεά των τριών νέων γεννήθηκε όταν οι ίδιοι έπρεπε να αναζητήσουν τη σελίδα κάθε χιονοδρομικού για πληροφορίες - Οι δυνατότητες της εφαρμογής.

Μία νέα εφαρμογή για smartphones που παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να ενημερώνονται σχετικά με τα αγαπημένα τους χιονοδρομικά κέντρα δημιούργησε ομάδα νέων προγραμματιστών που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη.

Μέσω της εφαρμογής, τη vuno mobile application, ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται για την κατάσταση λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων, την διαθεσιμότητα των πιστών και των αναβατήρων, τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν καθώς και να βλέπει ζωντανή εικόνα από στατικές ή live κάμερες.



Μπορεί επίσης να αντλεί βασικές πληροφορίες για τις εγκαταστάσεις, χρήσιμα τηλέφωνα και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.



Η ιδέα προέκυψε όταν οι ίδιοι - λάτρεις του σκι και του snowboard - χρειάστηκε αρκετές φορές να συμβουλευτούν την ιστοσελίδα κάποιου χιονοδρομικού κέντρου, ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά για να ενημερωθούν ως προς την διαθεσιμότητά του.

Θέλοντας να διευκολύνουν τους λάτρεις των χειμερινών σπορ αποφάσισαν να παρέχουν αυτή την ενημέρωση μέσω των κινητών συσκευών. Κατέχοντας λοιπόν την γνώση και την εμπειρία προχώρησαν στην υλοποίηση της.

Η ομάδα αποτελείται από τους :

Χρήστου Χρήστο (Τμήμα μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων),

Αλέξανδρο Μιχαηλίδη (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα),

Αλέξανδρο Λαμπρόπουλο (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα).

Οι τρεις τους, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, γνωρίστηκαν κατά τη διεκπεραίωση μεταπτυχιακών σπουδών, MSc Mobile and Web Computing, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάζονται μαζί για τέσσερα χρόνια, έχουν συνεργαστεί σε αρκετά project, ενώ είναι η πρώτη προσωπική εφαρμογή που δημιουργούν ως ομάδα.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν και διαθέσιμη για Android & iOS και μπορείτε να τη βρείτε στο:
https://vuno.app