Skip to main content

Τρεις νεκρούς λόγω παραλλαγής Όμικρον ανακοίνωσε το Ιράν

Ο αριθμός των ασθενών με παραλλαγή Όμικρον στο Ιράν έχει φθάσει τους 1.162 - Η χώρα της Μέσης Ανατολής ανακοίνωση τρεις νεκρούς

Το υπουργείο Υγείας του Ιράν ανακοίνωσε το Σάββατο τους πρώτους τρεις θανάτους στη χώρα από την παραλαγή Όμικρον.

"Ο αριθμός των ασθενών με Όμικρον στη χώρα έχει φθάσει τους 1.162 και ένας θάνατος έχει αναφερθεί εξαιτίας της Όμικρον σε καθεμία από τις πόλεις Tabriz, Yazd και Shahrekord, ενώ ένας βαριά άρρωστος ασθενής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ahvaz", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Mohammad Hashemi στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα IRIB, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται ότι το Ιράν ήρε αυτή την εβδομάδα τους περιορισμούς στα ταξίδια από και προς τις γειτονικές χώρες και ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη, αλλά διατήρησε την απαγόρευση αφίξεων από τη Βρετανία, τη Γαλλία και οκτώ χώρες της νότιας Αφρικής λόγω των φόβων για την Όμικρον, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ιράν, το επίκεντρο της πανδημίας στη Μέση Ανατολή, έχει καταγράψει 132.044 θανάτους λόγω κορονοϊού από τον Φεβρουάριο του 2020. Οι θάνατοι έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες και ανήλθαν σε 18 το Σάββατο, σε χαμηλό 22 μηνών, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Περισσότερα από 53 εκατ. άτομα από τους περίπου 85 εκατ. συνολικά κατοίκους της χώρας έχουν λάβει τις δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού και 12,2 εκατ. έχουν λάβει την τρίτη δόση.