Skip to main content

Τρισάγιο στα θύματα της Marfin - Μπακογιάννης: Δεν τους ξεχνάμε

«Δεν ξεχνάμε κανένα θύμα της Μαρφίν που χάθηκε άδικα εκείνη την καταραμένη ημέρα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων

Η μνήμη των θυμάτων των θλιβερών γεγονότων στην τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου, θα τιμηθεί σήμερα στις 11 το πρωί, με τρισάγιο στην πλατεία Καρύτση. Το 2010 έχασαν τη ζωή τους από εμπρησμό, τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας, ανάμεσά τους και ένα αγέννητο παιδί.

«Δεν ξεχνάμε κανένα θύμα της Μαρφίν που χάθηκε άδικα εκείνη την καταραμένη ημέρα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ζητεί να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη.

«Το αγέννητο παιδί της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου θα ήταν σήμερα 12 χρονών. Θα πήγαινε Γυμνάσιο, θα διάβαζε, θα έπαιζε. Δεν τους ξεχνάμε. Όπως δεν ξεχνάμε και τον Επαμεινώνδα και την Παρασκευή. Δεν ξεχνάμε κανένα θύμα της Μαρφίν που χάθηκε άδικα εκείνη την καταραμένη ημέρα. Επιτέλους δικαιοσύνη. Επιτέλους κάθαρση», έγραψε ο κ. Μπακογιάννης στο Facebook.

Η τραγωδία στη Marfin

Στις 5 Μαΐου του 2010, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ομάδα αγνώστων, έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα, την ώρα που στο εσωτερικό του κτηρίου βρισκόταν περίπου 25-30 εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η Πυροσβεστική, τρεις όμως άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού.

Η ταυτότητα των αυτουργών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι και σήμερα.

Τα θύματα τη Μαρφίν είναι η Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης (36 ετών) και η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών).