Skip to main content

Τριτοκοσμική η συμπεριφορά των αλβανικών Αρχών στο μνημόσυνο Κατσίφα

Εχθές, έφθασαν στο σημείο να ταλαιπωρήσουν επί δίωρο και την αδελφή του Κατσίφα, που προσερχόταν στου Βουλιαράτες για το μνημόσυνο του αδελφού της.

Δεν ήταν άγνωστο, αλλά τα γεγονότα κατά την ημέρα του μνημοσύνου του Κατσίφα στους Βουλιαράτες, απέδειξαν ακόμη μία φορά ότι στην Αλβανία έχουμε να κάνουμε με τριτοκοσμικό κράτος, όπου η έννοια του δικαίου ερμηνεύεται με τρόπο αυθαίρετο.

Και δεν πρόκειται για συμπεριφορά κάποιων ακραίων, που υπάρχουν άλλωστε σε όλους τους λαούς, αλλά για την επίσημη στάση των Αρχών, που δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να εφαρμόσουν τους νόμους, κατά την δική τους αντίληψη. Δεν είναι τυχαίο, πως σύσσωμη η αλβανική αντιπολίτευση ομολογεί, πως την Αλβανία την κυβερνά η μαφία.

Κι αυτό δεν είναι ένα συμπέρασμα μόνο των αντιπολιτευομένων, επειδή τόσο η ιταλική Δικαιοσύνη, όσο και οι αμερικανικές Υπηρεσίες, έχουν προβεί σε παρόμοιες διαπιστώσεις. Όμως, η παραβατικότητα των κυβερνώντων δεν ενοχλεί τους ισχυρούς, όσο αυτοί υπηρετούν κατά τέλειο τρόπο τα συμφέροντά τους.

Εχθές, έφθασαν στο σημείο να ταλαιπωρήσουν επί δίωρο και την αδελφή του Κατσίφα, που προσερχόταν στου Βουλιαράτες για το μνημόσυνο του αδελφού της.

Δεν χρειάζεται να ειπωθεί, ποια ήταν η ταλαιπωρία, συνοδευόμενη από εκφοβιστικές απειλές, την οποία υπέστησαν οι εκατοντάδες Έλληνες, που ήθελαν να παρευρεθούν στο μνημόσυνο, αλλά ουσιαστικά δεν τους επετράπη, με σωματικό έλεγχο στους επιβάτες των αυτοκινήτων, και με οδηγίες ότι δεν πρέπει να κατευθυνθούν στους Βουλιαράτες, όπου σε μικρή απόσταση τους ανέμεναν εκατοντάδες ακραίοι Αλβανοί, φανατισμένοι από τους ινστρούχτορες ζητώντας εκδίκηση για τους Αλβανούς που… σκοτώνει η ελληνική Αστυνομία!

Και πώς να μη φανατιστούν, την στιγμή κατά την οποία ο ίδιος ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ντ. Μπουσάτι, με θρασύτητα κατήγγειλε την Ελλάδα, ότι διενεργούνται στη χώρα μας εγκλήματα μίσους κατά των Αλβανών, αναφερόμενος στη δολοφονία 18χρονου Αλβανού στην Καβάλα, παραβλέποντας το γεγονός ότι ο δράστης ήταν… Αλβανός.

Ο βορειοηπειρωτικός Τύπος αναδεικνύει τα γεγονότα, εκφράζοντας συγχρόνως την έκπληξή του για την σιωπή του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Η ιστοσελίδα μάλιστα Himara, έχει τίτλο στο δημοσίευμά της «Ησυχία… μη ξυπνήσετε το ελληνικό ΥΠΕΞ», αφού δεν έχει αντιδράσει επίσημα στις πρακτικές εκφοβισμού εναντίον των Ελλήνων πολιτών και των Βορειοηπειρωτών.

Είναι προκλητικό και πρωτόγνωρο, ότι η αλβανική κυβέρνηση θεωρεί επικινδύνους όλους τους Έλληνες πολίτες που βρέθηκαν εχθές στα ελληνοαλβανικά σύνορα με προορισμό τους Βουλιαράτες. Ανάμεσα τους ο βουλευτής Χρηστός Νικολόπουλος, ο οποίος κρατήθηκε για αρκετές ώρες από τις αλβανικές Αρχές και ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας του οποίου έχουν προσαγάγει τον προσωπικό του φρουρό, οποίος παραμένει κρατούμενος για να δικαστεί την Δευτέρα.

Οι μεθοδεύσεις των Αλβανών δεν σταμάτησαν στα σύνορα, αφού συνελήφθησαν καθοδόν από Χιμάρα προς Βουλιαράτες ο πρόεδρος της «Ομόνοια» Χιμάρας, Διονύσιος - Φρέντης Μπελέρης μαζί με αλλά στελέχη του παραρτήματος.

Ενδεικτικός της επιχείρησης φανατισμού των ακραίων στοιχείων, είναι ο τρόπος που παρουσιάζει τα γεγονότα, η αλβανική TV για το μνημόσυνο Κατσίφα: «Πολλοί Έλληνες θα έρθουν αεροπορικώς, υποστηριζόμενοι από το ρωσικό λόμπι», υποστήριζε ο δημοσιογράφος Άρμπεν Λάλα, επαγγελματίας ανθέλληνας, που συνέδεσε το μνημόσυνο και με τους Ρώσους, για να πουλήσει κι αυτός φιλοαμερικανισμό ως μη όφειλε. Οι αμερικανικές Υπηρεσίες γνωρίζουν καλύτερα από αυτόν, ότι η προσέλευση των Ελλήνων, δεν ήταν εξαρτώμενη από κανένα ξένο κέντρο, όπως άλλωστε και οι ογκώδεις συγκεντρώσεις στην Ελλάδα για το σκοπιανό, κι ας ήθελε να πουλήσει εκδούλευση η ελληνική κυβέρνηση, επιχειρώντας να μας καταστήσει όλους πράκτορες ξένης δύναμης!

Προσέξτε, τι είπε προηγουμένως ο Λάλα, για το μνημόσυνο στους Βουλιαράτες:

«Ελληνικές εξτρεμιστικές ομάδες έχουν λάβει εγγυήσεις ότι θα υποστηριχθούν από τον ελληνικό στρατό με ελικόπτερο, αφού οι Βουλιαράτες είναι 2 με 3 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή από τα σύνορα. Ομάδες επίσης Ελλήνων είναι πιθανόν να έρθουν μέσω του αεροδρομίου Ρίνας από τη Γερμανία, την Κύπρο και την Αμερική.

» Φαίνεται ότι οι επίγειοι σταθμοί ελέγχονται. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Επίσης, στους Βουλιαράτες υπάρχουν πολλά όπλα, μιλάμε εγγυημένα. Μιλάμε για χρηματοδότηση από το ρωσικό λόμπι που είναι πολύ ισχυρό».

Αυτό είναι το κλίμα, μέσα στο οποίο πιεζόμαστε να συνάψουμε συμφωνία, των αυτών παραχωρήσεων, όπως και στις Πρέσπες.