Skip to main content

Τροχαία: Έλεγχοι για χρήση μάσκας και υπεράριθμους επιβάτες στα ΜΜΜ

Από το πρωί, σε 655 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην Αττική, σε αστικά λεωφορεία, βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας.

Στην εφαρμογή σχεδίου για την τήρηση των μέτρων που αποσκοπούν στον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προχωράει από σήμερα το πρωί η Τροχαία.

Το σχέδιο περιλαμβάνει αυστηρούς ελέγχους για τη χρήση μάσκας και υπεράριθμους επιβάτες, ενώ τις ενέργειες της Τροχαίας εποπτεύει προσωπικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έχει δώσει αυστηρές εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το σχέδιο για την τήρηση των μέτρων στα ΜΜΜ, η Τροχαία «σαρώνει» τους κεντρικούς σταθμούς μετεπιβίβασης μετρό, ΗΣΑΠ, στάσεις αστικών λεωφορείων και τις γραμμές αστικών συγκοινωνιών σε συνεργασία με ΟΑΣΑ, καθώς και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Από το πρωί, σε 655 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην Αττική, σε αστικά λεωφορεία, βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκε στους παραβάτες το πρόστιμο των 150 ευρώ, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπλέον αστυνομικοί της τροχαίας εντόπισαν 6 λεωφορεία των ΚΤΕΛ στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας στα οποία επέβαιναν υπεράριθμοι. Οι υπεράριθμοι επιβάτες αποβιβάστηκαν στα διόδια και παρέμειναν σε εσωτερικό χώρο έως ότου τους παρέλαβαν άλλα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Οι έλεγχοι της Τροχαίας θα συνεχιστούν.