Skip to main content

Τρομοκρατία και κυβερνοασφάλεια στο τραπέζι διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα με επιτυχία οι συζητήσεις του Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ Ελλάδας - ΗΠΑ, με την επισφράγηση περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας.

Ζητήματα ασφάλειας, καταπολέμηση τρομοκρατίας, θέματα αστυνομικής συνεργασίας και κυβερνοασφάλειας, καθώς και η διεθνής διάσταση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος είναι τα θέματα που απασχόλησαν τις συζητήσεις του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ, που ολοκληρώθηκαν σήμερα.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί διμερής συνάντηση, που από την ελληνική πλευρά παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ την αμερικανική πλευρά εκπροσώπησε ο κ. Chad Wolf, εκτελών χρέη Αναπληρωτή Υπουργού Στρατηγικής. Ακολούθησε μάλιστα εκτενέστερη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών.

Ιδιαίτερα καλό και παραγωγικό χαρακτηρίστηκε το κλίμα της συζήτησης. Μάλιστα, επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία κατανόηση των δυο πλευρών και επισφραγίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας.

Αναμένεται επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, στην Ουάσιγκτον. Ο ακριβής χρόνος της επίσκεψης θα καθοριστεί δια της διπλωματικής οδού