Skip to main content

Τσακαλώτος: Έχω πάρει μέρος σε πολλές καταλήψεις - Πολλές είναι λάθος

Ο ΥΠΟΙΚ υποστήριξε ότι το εργαλειακό πανεπιστήμιο που βγάζει λεφτά και θέλει μόνο να βοηθήσει την οικονομία, στο τέλος δεν κάνει τίποτα.

Τις θέσεις του αναφορικά με την εκπαίδευση εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου.

Ο κ. Τσακαλώτος τάχθηκε κατά του αγγλοσαξονικού μοντέλου λειτουργίας των πανεπιστημίων στον τομέα της αξιολόγησης, μιλώντας για «κολπάκια» που κάνουν αγοράζοντας καθηγητές για να ανέβουν στην κλίμακα.

Σχολιάζοντας το θέμα του ασύλου, ο ίδιος διερωτήθηκε αν η κατάληψη είναι μα «παράνομη πράξη». «Δεν θέλουν κάποιοι να γίνονται καταλήψεις. Εγώ έχω πάρει μέρος σε πολλές, θεωρώ και ότι πολλές είναι λάθος. Στη δική μου αντίληψη όμως δεν σημαίνει ότι σωστό είναι ότι συμφωνεί με εμένα. Η κατάληψη γίνεται για κάποιο λόγο, κάποιοι θέλαν να δημιουργήσουν κάποιο συμβάν για να γίνει συζήτηση», είπε και πρόσθεσε: «το πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο ετοιμασία για την αγορά εργασίας! Είναι μερικά πράγματα που έχουν αυταξία και το εργαλειακό πανεπιστήμιο που βγάζει λεφτά και θέλει μόνο να βοηθήσει την οικονομία, στο τέλος δεν κάνει τίποτα».

«Υπάρχει καημός των Θεσμών για την απολιτικοποίηση του κράτους. Σε κάποια συμφωνώ και σε άλλα διαφωνώ. Αλλά δεν υπάρχουν θεσμοί να μας πουν να δημιουργήσουμε θεσμούς που θα μας προστατεύουν από το ιδιωτικό συμφέρον. Είναι σα να μην υπάρχει πρόβλημα ιδιωτικών συμφερόντων», τόνισε ακόμα.