Skip to main content

Τσακαλώτος: Η Ελλάδα παραμένει στον πάτο της Ευρώπης σε δαπάνες για τον κορωνοϊό

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως η Ελλάδα απέστειλε στοιχεία για τις 21 Σεπτεμβρίου που συγκρίνονται με αντίστοιχα άλλων χωρών από τον Μάιο.

«Όσο και να βασανίσει τα στοιχεία ο κ. Σταϊκούρας η Ελλάδα παραμένει στον πάτο της Ευρώπης σε δαπάνες για την αντιμετώπιση του COVID», τονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δήλωσή του.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και Συντονιστής Οικονομικού Κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει ότι χθες Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι δεν παραποιεί τα στοιχεία και ότι για παράδειγμα η Ελλάδα δεν είναι δεύτερη από το τέλος σε δαπάνες για τον κορωνοϊό στην Ευρώπη, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πως με βάση τα σημερινά στοιχεία είμαστε 8οι από το τέλος.

«Φοβερό επίτευγμα θα έλεγε κανείς. Αλλά πως αλήθεια ανεβήκαμε 6 θέσεις;», σχολιάζει ο κ. Τσακαλώτος. «Πολύ απλά», σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος, «οι άλλες χώρες δεν επικαιροποίησαν τα στοιχεία τους. Έτσι η Ελλάδα που απέστειλε στοιχεία για τις ‪21 Σεπτεμβρίου‬ φαίνεται για παράδειγμα να έχει ξοδέψει λίγο περισσότερα από την Αυστρία. Απλώς τα στοιχεία της Αυστρίας είναι από τις ‪6 Μαΐου‬. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες 5 χώρες».

Διαβάστε ακόμη: Βουλή: Κόντρα Σταϊκούρα-Τσακαλώτου - «Θα ήμουν αποτυχημένος αν ήμουν Τσακαλώτος»