Skip to main content

Τσακαλώτος: Θετική η αποπληρωμή ΔΝΤ, αλλά δρομολογημένη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως ο μόνος λόγος που είχε καθυστερήσει το επίσημο αίτημα ήταν ότι η χώρα εισήλθε σε προεκλογική περίοδο.

Θετική κίνηση, «η οποία όμως είχε απόλυτα δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση» χαρακτηρίζει το επίσημο αίτημα της χώρας για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Eυκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως τονίζει: «Συγκεκριμένα, στο EWG της 2/5 είχε παρουσιαστεί η πρόθεση της ελληνικής πλευράς και καμία χώρα δεν είχε εκφράσει αντίρρηση. Αυτό ήταν άλλωστε αναμενόμενο καθώς η κίνηση αυτή χαρακτηριζόταν ως "win-win" αφού και η Ελλάδα είχε – προφανώς – συμφέρον να αντικαταστήσει ακριβότερο χρέος με φθηνότερο και οι πιστωτές μας είχαν συμφέρον να έχουμε καλύτερη διάρθρωση χρέους. Ο μόνος λόγος που είχε καθυστερήσει το επίσημο αίτημα της πρόωρης αποπληρωμής, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στο μαξιλάρι ασφαλείας, ήταν ότι η χώρα εισήλθε σε προεκλογική περίοδο».

«Άρα τα όσα γράφονται για την αξιοπιστία και το κύρος της Ν.Δ. που έκαναν την πρόωρη αποπληρωμή δυνατή ανήκουν στους ευσεβείς πόθους των γραφόντων», καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.