Skip to main content

Τσακίρης: Η γυναικεία επιχειρηματικότητα θα έχει τη θέση που αξίζει στο νέο ΕΣΠΑ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεσμεύτηκε στην πρόεδρο του ΣΕΓΕ ότι θα υπάρχουν νέα μέτρα στήριξης και χρηματοδοτικά εργαλεία.

Τα ερωτήματά της αναφορικά με τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 έθεσε προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – ΣΕΓΕ, Λίνα Τσαλταμπάση στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε εχθές, 25 Φεβρουαρίου, από την ευρωβουλευτή ΕΛΚ-ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, με θέμα: «Ανάκαμψη των ΜμΕ: Εργαλεία και Πηγές Χρηματοδότησης».

Παράλληλα η πρόεδρος του ΣΕΓΕ έθεσε ερωτήματα για τις δράσεις που έχει προγραμματίσει ή σχεδιάζει το Υπουργείο ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι για τη γυναικεία οικονομική ενδυνάμωση και την υποστήριξη των γυναικών στο επιχειρείν, εφόσον, όπως επισήμανε η κ. Τσαλταμπάση, «δυστυχώς, τα κατάλληλα βήματα δεν έγιναν και δεν καταφέραμε να πιάσουμε τους αντίστοιχους στόχους του 2020».

Ο κ. Τσακίρης, ανάμεσα σε άλλες εξαγγελίες του για νέα μέτρα ενίσχυσης των ΜμΕ, και την χρήση ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων, απαντώντας στα παραπάνω, τόνισε πως «σεσμευόμαστε ότι η γυναίκα επιχειρηματίας θα έχει τη θέση που της αξίζει στο νέο ΕΣΠΑ».

«Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένες με τις συγκεκριμένες δηλώσεις του Υφυπουργού, κ. Τσακίρη, καθώς με τον τρόπο αυτό, νιώθουμε πως δικαιώνεται ο αγώνας ετών μας και εισακούονται τα πάγια αιτήματά χρόνων που έχει απευθύνει ο Σ.Ε.Γ.Ε. προς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία» σχολίασε η κ. Τσαλταμπάση, με τη δήλωση του Υφυπουργού να προσφέρει μεγάλη ανακούφιση σε όλες τις γυναίκες επιχειρηματίες που έχουν βιώσει διακρίσεις και στον χώρο του Επιχειρείν.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές, πέραν του κ. Τσακίρη, ο Νίκος Παπαθανάσης – Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η κα  Δήμητρα Παπανδρέου – Principal Manager, Advice for Small Businesses at the European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) και ο Μάκης Τικφέσης – Project adviser at Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME). Χαιρετισμό επίσης, απηύθυνε και ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και επικεφαλής της ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ προσκεκλημένοι ήταν πρόεδροι και εκπρόσωποι όλων των επιμελητηρίων της χώρας.