Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
x

ΤΣΑΚΙΡΗΣ: ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ακόμη πως πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ θα αφορά την στοχευμένη εκπαίδευση των νέων.

Το νέο ΕΣΠΑ για την Ελλάδα είναι το πρώτο που εγκρίθηκε στην ΕΕ και δίνει στη χώρα προβάδισμα στην επόμενη φάση, που είναι η έγκριση των περιφερειακών προγραμμάτων, ώστε να βγουν οι νέες δράσεις και να μην υπάρχει το λεγόμενο χρηματοδοτικό κενό, δήλωσε στα «Παραπολιτικά 90,1», ο Γιάννης Τσακίρης.

Αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσουν οι εκταμιεύσεις του νέου ΕΣΠΑ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε ότι αναμένονται οι προσκλήσεις.

Ο υφυπουργός σημείωσε ακόμη πως τελευταίες δράσεις του προηγούμενου ΕΣΠΑ ήταν η εστίαση και ο τουρισμός ενώ ο ίδιος πρόσθεσε πως πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ θα αφορά την στοχευμένη εκπαίδευση των νέων, όπως επίσης και την εκπαίδευσή τους ώστε να αλλάξουν δεξιότητες.

Σε ερώτηση σχετικά με το ταμείο φυσικών καταστροφών, ο κ. Τσακίρης είπε ότι θα καταβάλλονται στο ακέραιο οι αποζημιώσεις από τις ζημιές από φυσικές καταστροφές προς ιδιώτες και επιχειρήσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ