Skip to main content

Τσακρής: Αν δεν πάρουμε τώρα μέτρα η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη

Να ληφθούν έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα πριν φτάσουμε σε ακόμη πιο επιθετικούς ρυθμούς ανάπτυξης ζήτησε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ.

Για το αν είναι επαρκή τα μέτρα που έχουν ληφθεί ώστε να αντιμετωπίσουμε την επιθετική αύξηση των κρουσμάτων απάντησε ο Αθανάσιος Τσακρής, διευθυντής του εργαστηρίου Μικροβιολογίας της ιατρικής Σχολής και αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ου ΑΝΤ1.

«Έχουμε το πλεονέκτημα λόγω και των καιρικών συνθηκών στη χώρα μας να βλέπουμε πώς εξελίσσεται η επιδημία στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη όπου εκεί οι καιρικές συνθήκες έχουν ως αποτέλεσμα το πραγματικό επιδημικό κύμα του κορωνοϊού να εξελίσσεται πιο γρήγορα από εμάς. Μπορούμε να καταλάβουμε ότι αν επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες στη χώρα μας, το είδαμε εν μέρει να συμβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα όπου οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές απ' ό,τι στην Αθήνα, οι συνέπειες που υπάρχουν και πόσο μπορούν να συμβάλουν σε μια τέτοια εξάπλωση. Έτσι πρέπει να πάρουμε έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα πριν φτάσουμε σε ακόμη πιο επιθετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με αυτούς που παρατηρούμε», δήλωσε και πρόσθεσε.

«Τώρα έχει ιδιαίτερη σημασία ο περιορισμός της επιδημίας νωρίς στην εξέλιξή της. Αργότερα θα είναι πολύ δύσκολο να μπορέσεις να περιορίσεις την επιδημία όταν πια εξαπλωθεί σε τέτοια νούμερα που η κατάσταση θα είναι ασφυκτική για το Εθνικό Σύστημα Δημόσιας Υγείας»