Skip to main content

Διοικητής 4ης ΥΠΕ: Παραμένει αφόρητη η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Ο Δημήτρης Τσαλικάκης ανέφερε πως μόνο τον μήνα Οκτώβριο στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ πέρασαν από τα εξωτερικά ιατρεία 42.000 επείγοντα περιστατικά.

Αφόρητη παραμένει η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με τις υγειονομικές αρχές να υλοποιούν σταδιακά τον σχεδιασμό που είχαν θέσει σε εφαρμογή και τον περασμένο Νοέμβριο, στο σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, στο περιθώριο της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους, αυτό το υπαρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας, σημειώνοντας ότι ο σχεδιασμός υλοποιείται σταδιακά, ώστε να υπάρχει ισορροπία και για την κοινή νοσηλεία.

«Η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι πιεστική, όπως και πέρσι. Υπάρχει ένας στρατηγικός σχεδιασμός που ξεδιπλώνεται ανάλογα με τις ανάγκες και την πορεία της πανδημίας. Είναι μια δυναμική κατάσταση που την αντιμετωπίζουμε ως μια δυναμική κατάσταση και όχι ως στατική. Το ότι το νοσοκομείο Γεννηματάς μπαίνει και αυτό στη μάχη ήταν στον σχεδιασμό μας, οπωσδήποτε και το ότι θα πάρουμε κρεβάτια από τα non covid περιστατικά. Αυτό πρέπει να γίνει με προσοχή γιατί πρέπει να δώσουμε υπηρεσίες υγείας σε όλους», είπε, τονίζοντας ότι μόνο τον μήνα Οκτώβριο στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ πέρασαν από τα εξωτερικά ιατρεία 42.000 επείγοντα περιστατικά. «Ανεβάζουμε τα στοιχεία για να βλέπουμε όλοι ότι η μάχη είναι και στα covid αλλά και στα μη covid περιστατικά. Δεν υπάρχει σημείο στο σύστημα υγείας που να μην πιέζεται, αλλά θα το διαχειριστούμε. Υπάρχουν και άλλοι σχεδιασμοί, αλλά δεν είναι όπως πέρυσι που ανοίξαμε όλα τα νοσοκομεία για τον κορωνοϊό, γιατί υπήρχε lockdown. Υπάρχουν τα σχέδια και θα αναπτυχθούν ανάλογα με την πορεία και τη δυναμική που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες», κατέληξε.