Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022
x

ΤΣΑΒΛΗΣ: ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ (VID)

«Η κατάσταση στο Ιπποκράτειο ήταν χειρότερη από αυτή που είχα σχηματίσει στο μυαλό μου», είπε χαρακτηριστικά ο πνευμονολόγος.

Για τις εφιαλτικές στιγμές που ζουν οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού μιλά ο πνευμονολόγος, Δρόσος Τσαβλής, αλλά και τους ανεμβολίαστους, μερίδα των οποίων μετανιώνει όταν βλέπει ότι η κατάσταση που ζει είναι δραματική.

«Ως ιδιώτης γιατρός μαζί με τους συναδέλφους μας τα τελευταία δύο χρόνια προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην πανδημία αναχαιτίζοντας και κρατώντας τα περιστατικά όσο μπορούσαμε στα σπίτια τους προσπαθώντας να βοηθήσουμε τους συναδέλφους στο Ε.Σ.Υ. οι οποίοι πραγματικά εδώ και δύο χρόνια υπερβάλλουν εαυτόν και έχουν καταρρακωθεί» είπε αρχικά μιλώντας στο Mega ο κ. Τσαβλής.

«Με την απόφαση του υπουργείου Υγείας να προσφέρουμε στα νοσοκομεία έχουμε μοιραστεί κάποιοι πνευμονολόγοι και παθολόγοι που έχουμε σύμβαση με το ΕΟΠΥΥ στα νοσοκομεία της βορείου Ελλάδος. Εγώ τοποθετήθηκα στη Α’ πτέρυγα covid στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και η κατάσταση η οποία αντίκρυσα δυο βδομάδες πριν ήταν χειρότερη από αυτή που είχα σχηματίσει στο μυαλό μου» πρόσθεσε.

«Βλέπω συναδέλφους να τρέχουν όλο το εικοσιτετράωρο, ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές και άνθρωποι που δίνουν αγώνα να επιβιώσουν και οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι» ανέφερε για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία.

«Υπάρχουν άνθρωποι που κλαίνε μετανιωμένοι, αποδίδουν την πράξη τους να μην εμβολιαστούν σε κάποιο συγγενικό η φιλικό πρόσωπο και κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν» σημείωσε για τους ανεμβολίαστους.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν αμετάπειστοι και δεν μετράει ο λόγος των επιστημόνων που καθημερινά ακούν και διαβάζουν για να αλλάξουν γνώμη» κατέληξε ο κ. Τσαβλής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ