Skip to main content

Τσαβλής: Ο Ζέρβας με έβαλε στο ψυγείο γιατί δεν ήμουν ποτέ παραταξιακός πρόεδρος

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα των εκτός λίστας εμβολιασμών - Τι είπε ο αντιδήμαρχος Μάκης Κυριζίδης.

«Ο Δήμαρχος δεν μου είπε παραιτήσου μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση και θα επανέλθεις. Ζήτησε την παραίτησή μου, διότι πλήττεται η εικόνα της διοίκησής του. Δεν δέχθηκε κουβέντα. Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ήθελε να με βάλει στο “ψυγείο” επειδή δεν ήμουν ποτέ παραταξιακός πρόεδρος, αλλά έδινα χώρο και χρόνο σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και νυν ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Δρόσος Τσαβλής, μιλώντας στο Radio North 98 για το θέμα των εμβολιασμών εκτός λίστας σε προνοιακά ιδρύματα και απαντώντας στο ερώτημα, αν είναι παράλογη η επιθυμία του Δημάρχου να αποσύρει ένα στέλεχος που εμπλέκεται σε μια υπόθεση η οποία ερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Τσαβλής επανέλαβε ότι τα περιστατικά έλαβαν χώρα πριν βγει εγκύκλιος για τη διαχείριση των  εμβολίων που περίσσευαν: «Στις 25/1 δεν υπήρχε σαφές πλαίσιο και ήταν κοινή τακτική σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας ή να τα πετάνε ή να εμβολιάζουν απο κηπουρούς των κέντρων Υγείας΄και οδηγούς ασθενοφόρων, μέχρι μπατζανάκηδες και κουμπάρες, χωρίς να είναι επιλήψιμο, χωρίς να διώκεται κανείς, αρκεί να μην  χάνονταν τα εμβόλια. Και εμείς είχαμε μόλις μία ώρα. Αρπάξαμε κυριολεκτικά και εμβολιάσαμε τέσσερις συνοδούς άλλων ασθενών και αρχίσαμε τα τηλέφωνα σε ανθρώπους των οποίων το ιατρικό ιστορικό γνωρίζαμε για να κερδίσουμε χρόνο. Γι` αυτό άλλωστε δεν κλήθηκαν άνθρωποι της καθαριότητας που λένε κάποιοι, διότι δεν είχαμε χρόνο να ελέγχουμε ιατρικό ιστορικό. Έτσι κλήθηκαν συγγενείς και γνωστοί, το ιστορικό των οποίων γνωρίζαμε. Μας ένοιαζε μόνο να μην πεταχτούν εμβόλια».

Στο σχόλιο άλλων δημοτικών συμβούλων πως θα έπρεπε ως πολιτικό πρόσωπο να αυτοπροστατευτεί κρατώντας απόσταση από μια τέτοια διαδικασία ο κ. Τσαβλής απάντησε: «Ο γιατρός προτάσσει πάντα το ιατρικό καθήκον απέναντι στο πολιτικό και αυτό θα κάνω σε όλη μου τη ζωή και δεν θέλω να μου ζητήσει κανείς άλλη φορά να αλλάξω αυτή τη σειρά».

Στην εκπομπή του Radio North 98, υπεραμύνθηκε των αποφάσεων του Δημάρχου κ. Κ.Ζέρβα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Μάκης Κυριζίδης: «Δεν νοείται ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, επιλογή του Δημάρχου να μιλά για Λουδοβίκο 14ο, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και να λέει “δεν θα παραιτηθώ”. Στο θέμα των εμβολιασμών εμένα οι εξηγήσεις δεν με ικανοποιούν….  Αλλά ας πούμε ότι οι εξηγήσεις κάλυψαν όλες τις σκιές. Αυτή η συμπεριφορά καλύπτεται; Ο πρόεδρος να καθυβρίζει τον δήμαρχο;».

Ο ίδιος πάντως κράτησε απόσταση από την αμφισβήτηση του ήθους, τόσο του κ. Τσαβλή, όσο και της πρώην αντιδημάρχουν κ. Δ.Ακριτίδου: «Εκτιμώ ότι είναι περισσότερο κακοί χειρισμοί περισσότερο. Κι αν φύγει όλος αυτός ο θόρυβος, οι ίδιοι οι συνάδελφοι θα μετανιώσουν  για κάποιες πράξεις τους. Επιπλέον, ακόμα κι αν λέγαμε ότι δεν μας ενδιαφέρει η εισαγγελική έρευνα και υπερασπιζόμαστε τα στελέχη μας, έπρεπε αυτοί να διευκολύνουν όλη την ομάδα».