Δευτέρα 23 Μαΐου 2022
x

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ-«ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξαπέλυσε κατηγορίες κατά της Ελλάδας και της Κύπρου περί στήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων.

Κατηγορίες κατά της Ελλάδας και της Κύπρου περί στήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απειλώντας πως όποιος παίζει με αυτά τα θέματα, μπορεί να πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία, επικαλούμενος πληροφορίες από τουρκικά μέσα, ότι έδωσε άδεια προκειμένου να λειτουργήσει γραφείο των Κούρδων της βόρειας Συρίας. Η Άγκυρα θεωρεί ότι συνδέονται με το ΡΚΚ, το οποίο έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση.

«Αυτή είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Επιτρέπουν να ανοίξουν ένα γραφείο εκεί» είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ και απείλησε πως αν δεχθεί η Τουρκία ή οι Τουρκοκύπριοι επίθεση, το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ. «Μην παίζουν με τη φωτιά», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, την κατηγόρησε ότι στηρίζει οργανώσεις τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές, όπως το ΡΚΚ, καθώς και ότι στηρίζει και υποδέχεται μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, επιτρέποντάς τους να ταξιδέψουν μέσω της χώρας ή και να μείνουν σε αυτή.

Ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι είναι άλλο οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών και άλλο η τρομοκρατία και πρόσθεσε ότι αυτό είναι ζήτημα ασφάλειας, απειλώντας πως όποιος παίζει με αυτά τα θέματα, μπορεί να πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα.

Πηγή: Καθημερινή
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ