Skip to main content

Τσαβούσογλου σε Γκουτιέρες: Δύο ισότιμα κράτη η λύση για το Κυπριακό

«Η ειρήνη και η σταθερότητα σε όλη την περιοχή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συνεργασία των δύο κρατών στο νησί», έιπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Η λύση στην Κύπρο είναι τα δύο ισότιμα, κυρίαρχα κράτη, δήλωσε στον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως αναφέρει στο twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, «συναντηθήκαμε με τον ΓΓ του ΟΗΕ, τον οικοδεσπότης της άτυπης διάσκεψης 5+1. Η λύση στο Κυπριακό πρέπει να βασίζεται στo διεθνές ισότιμο καθεστώς και στην κυριαρχική ισότητα των δύο πλευρών. Η ειρήνη και η σταθερότητα σε όλη την περιοχή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συνεργασία των δύο κρατών στο νησί».

Την ίδια ώρα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρότεινε και διαπραγματεύσεις μεταξύ «δύο κρατών» και όχι μεταξύ δύο κοινοτήτων. Μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό ΥΠΕΞ, Ντομινίκ Ραάμπ, έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ότι επιβεβαίωσαν ότι υποστηρίζουν πλήρως το όραμα λύσης της Τ/κ πλευράς και ότι η μόνη ρεαλιστική λύση είναι νέες διαπραγματεύσεις όχι μεταξύ των δύο κοινοτήτων αλλά μεταξύ των «δύο κρατών».