Skip to main content

Τσιόδρας: Αν ακολουθούσαμε πορεία Ισπανίας θα είχαμε 2.265 νεκρούς

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στην εφαρμογή των μέτρων λόγω του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς και στη θνησιμότητα σε νέες ηλικίες από τον ιό.

Την εκτίμηση πως εάν είχαμε ακολουθήσει την πορεία της Ισπανίας, θα είχαμε σήμερα 2.265 θανάτους έκανε κατά τη σημερινή του ενημέρωση ο καθηγητής λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο καθηγητής ξεκαθάρισε πως τα μέτρα που βρίσκονται σε εφαρμογή στην Ελλάδα θα κρατήσουν σίγουρα μερικές εβδομάδες τον χρόνο, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι οι κινήσεις που έχουν κάνει οι επιμέρους χώρες βοηθούν στο να ανακοπεί σε έναν βαθμό ο ρυθμός επέκτασης του ιού.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των θανάτων νέων και παιδιών από τον κορωνοϊό, υπογραμμίζοντας πως η ασθένεια εκδηλώνεται εξαιρετικά σπάνια σε παιδιά. Η θνησιμότητα στις νέες ηλικίες, είπε ο κ. Τσιόδρας, είναι μόλις 0,66%, στα άτομα 50 ετών και άνω στο 8%, ενώ στα ηλικιωμένα άτομα φτάνει στο 18%. «Πρέπει, ωστόσο, να εμπεδώσουν τα ατομικά μέτρα προστασίας και να εκτιμήσουν τα μέτρα» πρόσθεσε αναφερόμενος στα παιδιά και τους νέους ο καθηγητής.