Skip to main content

Τσιόδρας: Η Θεσσαλονίκη το πήρε το μάθημα και πάει καλά (vid)

Ανησυχία του καθηγητή και επικεφαλής των Εμπειρογνωμόνων Σωτήρη Τσιόδρα για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Αθήνα. Η αναφορά του στη Θεσσαλονίκη

Καμπανάκι κινδύνου για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αθήνα έκρουσε ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολογος, Σωτήρης Τσιόδρας, επισκεπτόμενος γηροκομείο της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα, όπου βρέθηκαν 32 κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό.σε

Ο κ. Τσιόδρας σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στο γηροκομείο, σημείωσε ότι η Αθήνα δεν τα πάει καλά, ενώ αναφέρθηκε και στη Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε η διασπορά σε τέτοιους χώρους, όπως τα γηροκομεία, γίνεται από το προσωπικό και και χαρακτήρισε την κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις και σε αυτές τις δομές όπου δεν υπάρχει επισκεπτήριο συνήθως η διασπορά γίνεται από εργαζόμενο είναι καταστάσεις που δεν θέλουμε να τις βλέπουμε αλλά δυστυχώς τις βλέπουμε ακόμα είναι πολύ δύσκολο να έχεις διασπορά κορονοϊού σε τέτοιες δομές εδώ πέρα το 80% των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων είναι κατακεκλιμένα άτομα οπότε αντιλαμβάνεστε σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και έχουν και συνοδά νοσήματα. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα μας το πήραμε εδώ φαίνεται δεν το πήραμε και η Θεσσαλονίκη πάει καλά ενώ η Αθήνα δεν πάει», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε: Ύφεση του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη δείχνουν τα λύματα - Τι λέει το ΑΠΘ

Σημειώνεται ότι μετά από έλεγχο στο γηροκομείο που έκανε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο πήρε δείγματα από 100 άτομα, εντοπίστηκαν συνολικά 32 κρούσματα. Όπως έγινε γνωστό οι 21 από τους 32 που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό θα μεταφερθούν από τον οίκο ευγηρίας σε νοσοκομεία.

Διαβάστε: Αθήνα - Συναγερμός από συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού σε γηροκομείο

Σημειώνεται ότι νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης σήμανε συναγερμός, καθώς σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας όπου διενεργήθηκαν τεστ κορονοϊού βρέθηκαν 35 θετικά δείγματα σε σύνολο 70 κρουσμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το γηροκομείο βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Υπενθυμίζεται ότι για τα γηροκομεία οι υγειονομικές αρχές έχουν λάβει ειδικά περιοστικά μέτρα για την προστασία των φιλοξενούμενων οι οποίοι ανήκουν στις πλέον ευάλωτες ομάδες.