Skip to main content

Τσίπρας: 3-4 χιλιάδες ακραία στοιχεία στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο συλλαλητήριο του Σαββάτου τονίζοντας πως δεν είχαν καμία σχέση με τα μεγάλα συλλαλητήρια που «όντως έγιναν τον Φλεβάρη».

Στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε την ημέρα των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ αναφέρθηκε κατά την τριτολογία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας αιχμές προς την εκπρόσωπο της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη.

«Άκουσα την Εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. και ευρωβουλευτή, την κ. Σπυράκη, να με εγκαλεί και χαίρομαι γι’ αυτό, διότι επαναλαμβάνω ο διάλογος και η αντιπαράθεση είναι η ζωντάνια της δημοκρατίας» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Θέλω, κ. Σπυράκη, να σας πω το εξής. Αναφερθήκατε σε μένα και στην προχθεσινή συγκέντρωση ορισμένων, χιλιάδων ακραίων στοιχείων, 3.000-4.000 ήταν στη Θεσσαλονίκη. Καμία σχέση με τα μεγάλα συλλαλητήρια, που όντως έγιναν το Φλεβάρη» τόνισε αρχικά.

«Ξέρετε, εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα αρνηθώ το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει σε μια δημοκρατική πολιτεία. Θέλω, όμως, να σας υπενθυμίσω, κ. Σπυράκη, ότι εσείς ήσασταν που για χρόνια, ως προβεβλημένη δημοσιογράφος σε ένα τηλεοπτικό σταθμό, κάθε βράδυ σχεδόν όταν είχαμε πράγματι μαζικές διαδηλώσεις με πράγματι μεγάλη καταστολή, τα πέντε πρώτα χρόνια από τον σταθμό σας βγαίνατε και ουσιαστικά ασκούσατε το λειτούργημα της πληροφόρησης, όπως η ίδια παραδεχτήκατε, με έναν τρόπο όπου αποκρύβατε την αλήθεια» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας για να υπογραμμίσει: «Και τότε δεν είχατε καμία ιδιαίτερη ευαισθησία, ούτε στο να παρουσιάσετε τα πραγματικά νούμερα των διαδηλώσεων, αλλά ούτε και το να αναδεικνύετε την καταστολή και τη βία που υπέστησαν αυτές οι διαδηλώσεις».

«Σήμερα, σας βλέπω ότι έχετε μια ιδιαίτερη ευαισθησία. Χαίρομαι γι’ αυτήν την ευαισθησία» επεσήμανε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Θέλω, όμως, να διαβεβαιώσω όλους τους συναδέλφους σας εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η ευαισθησία δεν πρέπει να είναι αλά καρτ και ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε καταστολή ούτε βία. Αντιθέτως τα τρία αυτά χρόνια τα κοινωνικά, πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών έχουν αναβαθμιστεί και με μια σειρά από νομοθετικές παρεμβάσεις».