Skip to main content

Τσίπρας από Σίνδο: Εκρηκτικό το κλίμα και στη μεταποίηση από τις αυξήσεις

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ohonos Snack, στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου

Οι αυξήσεις στα καύσιμα, την ενέργεια και σε μία σειρά πρώτες ύλες έχει δημιουργήσει ένα «εκρηκτικό κλίμα» και στη μεταποίηση, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρίεας Ohonos Snack, στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου.

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νώντας Όχονος είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι «έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών και της ενέργειας».

Οι αυξήσεις στα λάδια έφτασαν στο 100% και το 150% σε πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν για την παραγωγή των προϊόντων (πατατάκια, γαριδάκια, κρουασάν κ.ά.), ο λογαριασμός του γκαζιού έχει εξαπλασιαστεί σε σχέση με τον Μάιο του 2021, ενώ αυξημένος είναι και ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τον κ. Όχονο, ο οποίος σημείωσε πως αυτή η κατάσταση δημιουργεί προβλήματα και στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

«Είμαι 40 χρόνια στον χώρο και πρώτη φορά βλέπω μία τόσο ανεξέλεγκτη κατάσταση. Αν συνεχιστεί κινδυνεύουμε να έχουμε και υπαρξιακό πρόβλημα», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε ανησυχία για το πώς θα αντιδράσουν επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος και ίσως προχωρήσουν σε μείωση των θέσεων εργασίας ή ακόμα και σε κλείσιμο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεναγήθηκε στο εργοστάσιο, είδε τα στάδια παραγωγής και συνομίλησε με αρκετούς εργαζόμενους. Τους ρώτησε πώς τα βγάζουν πέρα με την ακρίβεια και άκουσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ενώ φωτογραφήθηκε μαζί τους. Μία εκ των εργαζομένων τού πρόσφερε ανθοδέσμη και του ευχήθηκε «χρόνια πολλά» για την ονομαστική εορτή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ