Skip to main content

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Εγκληματική η κυβερνητική πολιτική για τις ανατιμήσεις

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκτίμησε ότι σε λίγες ημέρες θα υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 50% ζητώντας ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Μομφές προς την κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται τις ανατιμήσεις και τις επικείμενες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας αλλά και βασικών καταναλωτικών αγαθών εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης στο Μακεδονία Παλλάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι σε λίγες ημέρες θα υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 50% ζητώντας ουσιαστικές παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστούν οι ανατιμήσεις όπως ρύθμιση από τη ΡΑΕ, πάγωμα του ΕΦΚ και ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.



Τόνισε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης να παρακολουθεί εναρμονισμένες πρακτικές των εταιρειών παροχής ρεύματος είναι ανεύθυνη και εγκληματική.

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζήτησε διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, αλλά και από πληρωμή σε 120 δόσεις των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Κατερίνα Νοτοπούλου, Δώρα Αυγέρη, Σωκράτης Φάμελλος, Κυριακή Μάλαμα, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ενώ, από τους παραγωγικούς φορείς συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: Παντελής Φιλιππίδης, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μασούτης, πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος ΣΕΒΕ.