Skip to main content

Τσίπρας: Ερωτηματικά για δημοσκόπηση με τους αντιεμβολιαστές-Τι είπε για Πολάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμβολιασμένοι και για τον Παύλο Πολάκη ότι δεν είναι αντιεμβολιαστής

Τον προβληματισμό του μετέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, σχολιάζοντας την παρουσίασή του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφατη δημοσκόπηση, ως δεύτερο σε ανεμβολίαστους ψηφοφόρους.

«Την είδα κι εγώ τη μέτρηση αυτή και μου δημιούργησε ερωτηματικά. Καθώς είναι διαφορετικό να γίνεται μια μέτρηση σε αυτούς που είναι συνειδητά αρνητές του εμβολιασμού και διαφορετικό να είναι στο 45% όσων δεν έχουν πάει να εμβολιαστούν για διάφορους λόγους. Ξέρουμε ότι από αυτό το 45% οι περισσότεροι είναι νέοι. Γνωρίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ένα συντριπτικό ποσοστό υπεροχής έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά δεν ήξερα ότι είναι τόσο μεγάλη η διαφορά μας», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Αν κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι αυτοί που είναι συνειδητά κατά των εμβολιασμών, οι ανορθολογιστές, αυτοί που διαδηλώνουν ως σταυροφόροι και ως υπερασπιστές της ελληνικότητας της Μακεδονίας είναι του ΣΥΡΙΖΑ, τότε μάλλον δεν θα μείνει τίποτα όρθιο από αυτό που ονομάζουμε κοινή λογική σε αυτόν τον τόπο», συμπλήρωσε.

Αναφερθείς στον Παύλο Πολάκη και τον πρόσφατο εμβολιασμό του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «δεν θέλω να αναπαράξω κάποιο πλαίσιο παραπολιτικής συζήτησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πολύ σαφές πλαίσιο όσον αφορά τους εμβολιασμούς: Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμβολιασμένοι. Το μήνυμα που εκπέμπουμε είναι σαφές: Ο κ. Πολάκης δεν επείσθη από κανέναν. Εμβολιάστηκε γιατί είχε δεσμευτεί ότι θα εμβολιαστεί και δεν είναι αντιεμβολιαστής».