Skip to main content

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Έχει ευθύνη της αποτυχίας - Όχι άλλα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο» - Κάλεσε τον πρωθυπουργό «να αλλάξει στρατηγική»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε δηλώσεις αμέσως μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη.

Στη σημερινή τοποθέτησή του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο», τονίζοντας πως σήμερα «είδαμε το 11ο στη σειρά διάγγελμα για το ότι φταίνε πολλά και διάφορα εκτός από τον ίδιο. Έχει την ευθύνη της αποτυχίας που σήμερα βιώνουμε».

«Αντιμετωπίζει την πανδημία όχι με ουσιαστικές πράξεις. Δεν ενισχύει το Σύστημα Υγείας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Καλλιεργεί κλίμα ψευδούς επιτυχίας, μιλώντας για πανδημία ανεμβολίαστων. Έχει ακέραια την ευθύνη για την αποτυχία στον εμβολιασμό. Όλοι μας μετράμε θύματα και εκείνος ψήφους», προσέθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «ο κ. Μητσοτάκης μιλά με ψέματα. Δήθεν ενίσχυσε το ΕΣΥ. Μόλις προχθές είπε ότι δεν θα γίνουμε Αυστρία και σήμερα ανακοίνωσε lockdown για τους ανεμβολίαστους. Τον καλώ να αλλάξει στρατηγική».

Τόνισε επίσης, πως «χρειαζόμαστε άμεσα και ουσιαστικά μέτρα και όχι διαγγέλματα αυτοθαυμασμού. Δεν αρκεί απλά να ενθαρρύνουμε. Χρειαζόμαστε άμεσα κινητές μονάδες για εκστρατεία πόρτα-πόρτα. Ορθό να θεσμοθετείται η λήξη πιστοποιητικού. Αλλά να σταματήσει η ρητορική για πανδημία ανεμβολίαστων. Και οι εμβολιασμένοι νοσούν».

Ακόμα, ανέφερε πως πρέπει να «προχωρήσει ο εμβολιασμός στα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό. Να γίνονται μαζικά δωρεάν τεστ για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Να προχωρήσουμε σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Να ακυρώσει τις συγχωνεύσεις που κάνει η κ. Κεραμέως ώστε να αραιώσουν οι τάξεις. Να αυξηθούν τα λεωφορεία και τα δρομολόγια. Να επιστρέψει η τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για όσο χρειαστεί».

Τέλος, τόνισε πως «χρειαζόμαστε ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Τίποτα δεν μπορεί να υλοποιηθεί όσο έχουμε υπουργό Υγείας» τον κ. Πλεύρη, σημειώνοντας πως είναι απαραίτητο να υπάρχει «ένας υπουργός Υγείας ευρείας αποδοχής και μέτρα ουσιαστικά. Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί, αν ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει, ας αφήσει χώρο σε εμάς που και θέλουμε και μπορούμε».