Skip to main content

Τσίπρας για παραίτηση Λοΐζου: Θα ενημερωθώ και θα αποφασίσω

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της Συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες - «Δεν ενημερώθηκα ακόμα για τη Λοΐζου»

Για την παραίτηση της υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μυρσίνης Λοΐζου, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ότι για 5,5 χρόνια εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της μητέρας της που έχει πεθάνει, ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το τέλος της Συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

«Δεν έχω ενημερωθεί ακόμη. Θα ενημερωθώ και μετά θα αποφασίσω», απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο Brexit, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Η Ελλάδα, μέσα σε μια Ευρώπη που κλυδωνίζεται, έχει καταφέρει τα τελευταία 4 χρόνια να γίνει μια χώρα που έχει αναβαθμίσει τον ρόλο και το κύρος της στις διεθνείς εξελίξεις, να εκπλήξει τους εταίρους της και να γίνει μέρος της λύσης».

«Δεν θα μπορούσαμε να διακινδυνεύσουμε τη νομιμότητα των ευρωεκλογών. Η Μ. Βρετανία πρέπει να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στις εκλογές», πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Η δυσκολία της Μ.Βρετανίας, δείχνει ότι καμία λύση εκτός ευρωπαϊκού οικοδομήματος δεν είναι ούτε εύκολη ούτε γόνιμη. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο δρόμος που μπορεί να έχει μια προοπτική πρέπει να είναι εντός τους πλαισίου της ΕΕ».

«Αν έχουμε άλλη μια αρνητική απόφαση από το βρετανικό κοινοβούλιο, μπορούμε να έχουμε άλλη μια παράταση», είπε.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα και τη συνεργασία της με την Κίνα, τόνισε: «Δίνεται η δυνατότητα στη χώρα μας να αποτελεί έναν πόλο σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας. Στη συζήτηση για τη στρατηγική συνεργασία ΕΕ-Κίνας η Ελλάδα παίζει στρατηγικό ρόλο, ειδικά σε ότι αφορά τη διασυνδεσιμότητα, με το λιμάνι του Πειραιά».