Skip to main content

Τσίπρας για Συμφωνία Πρεσπών: Ο Μητσοτάκης οφείλει μία συγγνώμη σε κάθε Έλληνα

Λάβρος κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την τωρινή στάση τους απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη στάση της ως αντιπολίτευση απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών σε σχέση με τις τωρινές της ενέργειες εξαπέλυσε από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για εξαπάτηση των Θεσσαλονικέων, των Μακεδόνων αλλά και όλων των Ελλήνων.

«Όταν λύσαμε - όπως επέβαλαν τα συμφέροντα της χώρας μας - τη χρόνια εκκρεμότητα μας με τους Βόρειους γείτονες μας, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, σήκωσαν τη χώρα στο πόδι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως σήμερα «τους παινεύει ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας για την πιστή τήρηση της Συμφωνίας. Γιατί ο κ Μητσοτάκης όχι μόνο τον συναντάει εκεί που έλεγε ότι δεν θα τον συναντούσε ποτέ, αλλά δίνει μάχες για την εφαρμογή της Συμφωνίας».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλωσόρισε τη μετατόπιση, όπως είπε, του κ. Μητσοτάκη, «γιατί εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον», προσθέτοντας όμως πως ο πρωθυπουργός «οφείλει μία συγγνώμη».

«Μια συγγνώμη όχι σε εμάς αλλά σε κάθε Μακεδόνα, σε κάθε Έλληνα που εξαπάτησε. Μία συγγνώμη που κραύγαζε ότι δήθεν πούλησα την Μακεδονία για τις συντάξεις. Μία συγγνώμη που έβαλε το κόμμα του πάνω από τη χώρα και γέμισε τους Έλληνες με ψέμα, μίσος και διχασμό, παραποιώντας την ιστορία, την ίδια τη συμφωνία, αλλά και την εθνική γραμμή που χαράχθηκε και από την παράταξή του» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.