Skip to main content

Τσίπρας: Κυβίστηση ΝΔ για Πρέσπες - Πού πήγαν οι δήθεν Μακεδονομάχοι

Για κυβίστηση στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεχόμενος θερμό χειροκρότημα.

Για υποκρισία και δημαγωγία κατηγόρησε από το βήμα της 84ης ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνηση για τη στάση που τήρησε αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του λοιδορήθηκε και πολεμήθηκε για τη Συμφωνία. «Έπρεπε να απολογούμαστε επειδή υπερασπιστήκαμε το πατριωτικό συμφέρον και την ειρηνική συμβίωση με τους γείτονες μας», είπε ξεσηκώνοντας το πλήθος που τον σηκώθηκε όρθιο και τον χειροκρότησε. 

«Έρχονται σήμερα αυτοί που ανέχονταν τις κινητοποιήσεις των δήθεν Μακεδονομάχων - πού πήγαν αυτοί άραγε αυτοί; δεν τους είδε κανείς έξω από το Βελλίδειο - αυτοί που ανέχονταν τις επιθέσεις με μολότοφ στα σπίτια των βουλευτών πριν αυτοί ψηφίσουν, αυτοί που έλεγαν προδοτική και επιζήμια τη συμφωνία έρχονται και λένε ότι θα την εφαρμόσουν και θα την τιμήσουν», είπε. 

«Και τους λέμε καλά θα κάνετε που θα την τιμήσετε αλλά με αυτόν τον τρόπο κάνετε τη κυβίστηση σας να μοιάζει πιο εντυπωσιακή», πρόσθεσε.