Skip to main content

Τσίπρας: Ο Μίκης είναι συνώνυμο της ιστορίας της χώρας μας

«Ο Μίκης είναι συνώνυμο της ιστορίας τη χώρας, των ονείρων, των αγώνων, των νικών, των ηττών, των θριάμβων», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με μια σύντομη δήλωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αποχαιρέτισε μπροστά στους κάμερες τον Μίκη Θεοδωράκη.

Εξερχόμενος της Μητρόπολης Αθηνών, όπου και έλαβε χώρα η τελετή αποχαιρετισμού στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα σύντομο σχόλιο για την εθνική απώλεια.

«Ο Μίκης είναι συνώνυμο της ιστορίας τη χώρας, των ονείρων, των αγώνων, των νικών, των ηττών, των θριάμβων, των τραγωδιών, είναι συνώνυμο της ιστορίας μας και συνώνυμο των αγώνων του λαού μας».



Ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα

Το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώθηκε σήμερα, στις 14:00. Λίγο αργότερα η σορός του Μίκη Θεοδωράκη μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στον καθεδρικό ναό της Μητρόπολης Αθηνών για να πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού.

Στο ναό βρέθηκαν, πέραν του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η Μαρία Φαραντούρη, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Νίκος Βούτσης, η Σοφία Σακοράφα, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιώργος Λιάνης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Μπακογιάννης, η Μαριάνα Βαρδινογιάννη και πρέσβεις ξένων χωρών, ενώ δίπλα στο φέρετρο βρέθηκε η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη.