Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
x

ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΚΥΡΩΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗ Β.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «οφείλουν οι βόρειοι γείτονες μας να υλοποιήσουν το σκέλος που τους αφορά σε σχέση με τα εμπορικά σήματα»

Στη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη συνέντευξη Τύπου που δίνει στην 85η ΔΕΘ, τονίζοντας πως «ο πρωθυπουργός κρύβεται και δειλιάζει διότι υποκριτικά πολέμησε μια συμφωνία την οποία πιστεύει κι ο ίδιος».

Διαβάστε επίσης Τσίπρας από τη ΔΕΘ: Αν έχει το θάρρος ο Μητσοτάκης ας προκηρύξει εκλογές - Live

«Πρόκειται για δειλία. Κρύβεται πίσω από προσχήματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την κύρωση των μνημονίων συνεργασίας που εκκρεμεί.

«Είναι σε όλους φανερό ότι πολέμησε μια συμφωνία την οποία ο ίδιος προφανώς πίστευε, την πολέμησε υποκριτικά για να εκμεταλλευθεί ένα ρεύμα εκείνης της εποχής και σήμερα δεν τολμά να φέρει στη Βουλή την κύρωση τριών μνημονίων τα οποία δεν αφορούν κάτι αρνητικό, αλλά κάτι πολύ θετικό για τη χώρα, την υπεράσπιση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας από τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη και τα άλλα είναι συμφωνίες οικονομικού περιεχομένου», σημείωσε, αναφέροντας ότι από αυτό έχει όφελος η Τουρκία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «οφείλουν οι βόρειοι γείτονες μας να υλοποιήσουν το σκέλος που τους αφορά σε σχέση με τα εμπορικά σήματα, με τα σχολικά τους βιβλία, με τα αθλητικά τους σωματεία» και σχολίασε: «Ποιος θα τους πιέσει να τα υλοποιήσουν αυτά όταν δεν τολμάς να φέρεις σε κύρωση τρία μνημόνια επειδή έχεις μια ΚΟ που φοβάσαι ότι θα τη χάσεις. Τόσο αδύναμος και τόσο δειλός».

Σχολίασε ακόμη ότι στην ομιλία και στη συνέντευξη Τύπου του κ. Μητσοτάκη την περασμένη εβδομάδα δεν ακούστηκαν ποτέ οι λέξεις «Βόρεια Μακεδονία», ενώ υπογράμμισε ότι η υλοποίηση της Συμφωνίας είναι προς όφελος και των δύο πλευρών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ