Skip to main content

Τσίπρας: Περιμένω 158 συγγνώμες για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Βολές κατά της κυβέρνησης από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τη στάση της στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ονομαστική ψηφοφορία για τις συμφωνίες με τα Σκόπια που θα έλθουν στη Βουλή, μετά την επίσκεψη Ζάεφ στην Αθήνα, θα ζητήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, όπως ανέφερε, κατά την συνέντευξη Τύπου στο Thessaloniki Helexpo Forum.

«Κάθε ψήφος υπέρ των συμφωνιών θα είναι και μία συγγνώμη για την αθλιότητα που έγινε πριν από δύο χρόνια και για την εξαπάτηση των απλών πολιτών. Περιμένουμε λοιπόν 158 συγγνώμες, βάζοντας μέσα και τον Αντώνη Σαμαρά», είπε χαρακτηριστικά. «Από Μακεδονομάχοι έγιναν βορειομακεδονομάχοι», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πως όταν κλήθηκε να την υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών «ήταν από τις λίγες στιγμές που ένας πολιτικός αναμετράται με την ιστορία...Και σε αυτή την περίπτωση ήλθε πολύ σύντομα».

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία συναλλαγή για τη Συμφωνία των Πρεσπών από την πλευρά του και πρόσθεσε: «Υπήρξε όμως συναλλαγή του κ. Μητσοτάκη, αντάλλαξε την άποψή του για το Μακεδονικό με την πρωθυπουργία».