Skip to main content

Τσίπρας σε εργαζόμενους Μετρό Θεσσαλονίκης: Είμαι κοντά σας για ό,τι χρειαστεί (φωτο+vid)

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στους εργαζόμενους του μετρό πως είναι κοντά τους, ενώ τους ευχήθηκε καλό κουράγιο και τους είπε για ό,τι χρειάζονται είναι εδώ
Για την πορεία υλοποίησης του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης αλλά και τα προβλήματα που, όπως είπαν, προκαλούνται ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας εργαζόμενοι του μετρό.

Οι ίδιοι εξέφρασαν τα παράπονά τους για την καθυστέρηση του έργου και εξέφρασαν τα παράπονά τους για τη μισθοδοσία τους. «Εφόσον ο ανάδοχος πληρώνεται για εμάς, πρέπει να πληρωθούμε και εμείς», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος εργαζομένων του Μετρό Θεσσαλονίκης, Μάκης Μιχαλόπουλος.
 
«Αν δεν είχε στο τέλος του 2020 Μετρό, όπως λένε οι καχύποπτοι, θα πλήρωνε ο εργολάβος το Δημόσιο, ενώ σήμερα πληρώνει το Δημόσιο τον εργολάβο. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά, πως αν δεν το έδινε στην ώρα του θα πλήρωνε ο εργολάβος το δημόσιο. Τώρα το Δημόσιο πληρώνει 1,5 εκατ. ευρώ στον εργολάβο για τις καθυστερήσεις που φταίει το Δημόσιο», είπε ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος.

Στη συνέχεια, ο κ. Μιχαλόπουος έδωσε ένα χαρτί με τα αιτήματά τους. «Αυτά είναι τα πάγια αιτήματά μας για τα μέτρα ασφαλείας. Έχουμε πρόβλημα και με τη μισθοδοσία μας καθώς  ο εργολάβος παίρνει αυτά που πρέπει να πάρει και εμείς δεν παίρνουμε τίποτα. Η δικιά μας η δουλειά είναι εξειδικευμένη, δουλεύουμε 20 μέτρα κάτω από τη Γη και θέλουμε να πληρωθούμε όπως πρέπει», τόνισε.
 
Ο κ. Τσίπρας τούς είπε πως είναι κοντά τους, ενώ τους ευχήθηκε καλό κουράγιο και τους είπε ότι για ό,τι χρειάζονται είναι εδώ. Παρών ήταν  ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕΘ, Κώστας Αμπατζάς.