Skip to main content

Τσίπρας: Θα στηρίξει ο κ. Μητσοτάκης τους εργαζόμενους;

Πριν από έναν χρόνο προχωρήσαμε στην αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και στην παράλληλη κατάργηση του υποκατώτατου, είπε ο κ. Τσίπρας.

Να πάρει "ξεκάθαρη θέση" για το εάν θα στηρίξει "έστω και μια φορά τους εργαζόμενους ή θα συνεχίσει όπως ξέρει να στηρίζει μονάχα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα", καλεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση του σχετικά με την κατάθεση πρότασης νόμου εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αύξηση του κατώτατου μισθού.

"Πριν από έναν χρόνο προχωρήσαμε στην αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και στην παράλληλη κατάργηση του υποκατώτατου", αναφέρει ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι "σήμερα, ένα χρόνο μετά, καταθέτουμε πρόταση νόμου για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021, δηλαδή 698 ευρώ για φέτος και 751 ευρώ για τον επόμενο χρόνο. Παράλληλα, από το 2022 και μετά η αρμοδιότητα για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού επιστρέφει στους κοινωνικούς εταίρους".

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι "ενάμισι χρόνο μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, οι προβλέψεις της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνουν την αποκατάσταση των απωλειών που είδαν οι εργαζόμενοι στους μισθούς τους την περίοδο 2010-2014, όταν με μία απλή υπουργική απόφαση εξανεμίστηκαν στο όνομα δήθεν της ανταγωνιστικότητας". Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, "η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχύσει και τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και την αγοραστική τους δύναμη, τονώνοντας ακόμη περισσότερο την κατανάλωση και την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας". Γιατί, όπως τονίζει, "η ανάπτυξη ή θα είναι κοινωνικά δίκαιη ή δε θα υπάρξει".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι "ο κ. Μητσοτάκης που προεκλογικά έταζε "πολλές και καλές δουλειές" και δήθεν αύξηση του κατώτατου μισθού στο διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης, οφείλει τώρα να πάρει ξεκάθαρη θέση", για να θέσει το ερώτημα: "Θα στηρίξει έστω και μια φορά τους εργαζόμενους ή θα συνεχίσει όπως ξέρει να στηρίζει μονάχα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα;".