Skip to main content

Τσίπρας:Το α΄εξάμηνο σχεδιάζεται επίσκεψη Ερντογάν στη Θεσσαλονίκη

Προγραμματισμένο να βρεθεί ο Ερντογάν στη Θεσσαλονίκη με το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας το πρώτο εξάμηνο του 2008, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Στο ενδεχόμενο να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το πρώτο εξάμηνο του 2008 αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να βρεθεί ο Ερντογάν στη Θεσσαλονίκη με το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, τόνισε ότι είναι προγραμματισμένο να γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018. «Θα εργαστούμε, νομίζω,  σε αυτή την κατεύθυνση με εποικοδομητικό τρόπο και από τις δυο πλευρές παρά τα προβλήματα που υπάρχουν και είναι σε όλους μας γνωστά στις σχέσεις μας. Αλλά πιστεύω ότι το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να μην συνομιλεί, να μην έχει κανάλια επικοινωνίας και επαφής, να μην προσπαθεί τα προβλήματα τα υπαρκτά να τα αντιμετωπίσει. Δεν έχουμε αυτή τη λογική, το έχουμε αποδείξει και πιστεύω ότι μέχρι σήμερα έχουμε κάνει καλά που έχουμε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας παρά τις υπαρκτές διαφορές μας».