Skip to main content

Τσιρώνης: Το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο (video)

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Τσιρώνης, «το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο».

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά του οικολόγου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Τσιρώνη ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει γεωγραφικά στο Αιγαίο αλλά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Β’ Αθήνας και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, διατύπωσε την άποψή του ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει γεωγραφικά στο Αιγαίο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Τσιρώνης, «το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και τη Ρόδο».



Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κάνει λόγο για ανεκδιήγητες απόψεις και υποστηρίζει ότι η ελαφρότητα, η επιπολαιότητα και η αγνοία της κυβέρνησης σε κρίσιμα εθνικά θέματα την καθιστούν πλέον επικίνδυνη. Παράλληλα κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο να πάρει άμεσα θέση.

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Τσιρώνη και από τον Δήμαρχο Μεγίστης ο οποίος μιλώντας στο open αναρωτιέται: «Και πού ανήκουμε, στην Τουρκία;».