Skip to main content

Τσιτσιπάς - Ναδάλ ξανά αντίπαλοι στα ημιτελικά του Italian Open (vid)

Αν ο 20χρονος Έλληνας τενίστας κερδίσει ξανά μέσα σε μία εβδομάδα τον Ισπανό μετρ του χώματος τότε θα μπει στο top5 για πρώτη φοράσ την καριέρα του.

Αντιμέτωπος με τον Ράφα Ναδάλ θα τεθεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα ημιτελικά του Italian Open της Ρώμης.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και πλέον no.6 της παγκόσμιας κατάταξης θα παίξει κόντρα στον κορυφαίο αθλητή στο χώμα, το προσεχές Σάββατο και ώρα 15:30, ο οποίος νωρίτερα σήμερα επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-0) κόντρα στον συμπατριώτη του Φερνάντο Βερντάσκο.

Σημειώνεται πως ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε απευθείας στα ημιτελικά καθώς ο Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσε πως λόγω τραυματισμού δεν θα αγωνιστεί κόντρα στον Έλληνα τενίστα.

Υπενθυμίζεται πως στις 4 αναμετρήσεις που έχουν δώσει οι δύο παίκτες, ο Ναδάλ έχει επικρατήσει 3 φορές και ο Τσιτσιπάς μία, το περασμένο Σάββατο στον ημιτελικό Masters της Μαδρίτης με 2-1 γράφοντας ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος σε ηλικία τενίστας που κερδίζει τον Ισπανό μετρ του αθλήματος στο χώμα.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ακόμη πως αν ο Τσιτσιπάς κερδίσει τον Ναδάλ τότε θα μπει στο top5 της κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του.